Dijital Filitre Yazilimi Ücretsiz

Başlatan PROTECH_, 09 Şubat 2025, 23:15:02

PROTECH_

Merhaba,
Bir süredir kendi calismalarim icin gelistirdigim Digital filitre yazilimini
topluma fayladil olmasi icin burada paylasmak istedim.

Yazilimi ve Örnekleri burdan indirebilirsiniz
Link:
https://drive.google.com/file/d/1CfWcFWvKw-t5QhrS2GVv0KS-PPOkFVow/view?usp=sharing

Kullanim kilavuzuna Help butonu ile ulasabilirsiniz sadelestrilmis bir kullanim kilavuzu.

Screenshot-2025-02-09-211038" border="0

Özetle istediginiz filitre parametrelerini girip 5dk icerisinde kullanima hazir filitre olusturuyorsunuz.

YANI TEK SATIR KOD YAZMIYORSUNUZ!!! :D

Export tiklayip Digital filitre yazilimini kendi yaziliminiza gömebiliyorsunuz.

Herkesin kolayca anlayip faydalanabilmesi icin iki örnek hazirladim:

1- CCS C pic18F14k22 + Proteus simulasyonu ( Hic bir hardware kurmaniza gerek yok direk olarak calistirip test edebilirsiniz)

Resimde görülen sari renkli sinyal filtrelenmis hali.
Simulasyonu direk proteus demodan calistirip debug yapabilirsiniz.

Screenshot-2025-02-09-205241" border="0

2-ESP32 arduino (Sadece ESP32 ve bir jumper kablosu + osiloskop ile test edebilirsiniz, ESP32 sinyali kendisi üretiyor adc den alip filitreleyip DAC cikisi veriyor)

Whats-App-Image-2025-02-09-at-21-02-37" border="0
<a target='_blank'href='https://de.imgbb.com/'>html code bild mit link</a>

Multi-Core ,RTX,ThreadX, FreeRTOS, MODBUS  RTOS - Electronic-Hardware -- BERLIN

Firzen

Çok kullanışlı olmuş ellerine sağlık.
Kararsız...

fide

@PROTECH_ hocam elinize sağlık. Sizden konuyu mekatronik.org'da da paylaşmanızı rica edebilir miyim?
İki forumda da olan üyeler olsa da genel olarak iki forumun pek birbirinden haberi yok.
Teşekkür ederim. Elinize sağlık.
Her birimiz, geride bıraktığımız eserler kadar ölümsüzüz. Evlat gibi, talebe gibi, icatlar gibi...   http://fidenetgaraj.blogspot.com

Epsilon

@PROTECH_ Benim 32 bit ve win7 yüklü PC de çalışmıyor.Exe oluşturulurken bu eski işletim sistemi için olan versiyonuda olabiliyormu?

gevv

Alıntı yapılan: fide - 11 Şubat 2025, 08:17:54@PROTECH_ hocam elinize sağlık. Sizden konuyu mekatronik.org'da da paylaşmanızı rica edebilir miyim?
İki forumda da olan üyeler olsa da genel olarak iki forumun pek birbirinden haberi yok.
Teşekkür ederim. Elinize sağlık.

Siz yapabilirsiniz.

mk. konularını Pp. de paylaşıyorsunuz aynısını mk. de yapabilirsiniz

ahmet2015

Win11 64 bitte çalışmıyor program.

power20

filitre yazılmış. Doğrusu bu mudur?
Apartman yerine apartıman demek?

PROTECH_

Alıntı yapılan: ahmet2015 - 11 Şubat 2025, 20:01:04Win11 64 bitte çalışmıyor program.
Selam,
Lisans asamasinda HDD seri no lisanslaniyor.
Normal bir PC konfigurasyonunda herhangi bir problem olmamasi lazim.

Alıntı yapılan: Epsilon - 11 Şubat 2025, 08:43:32@PROTECH_ Benim 32 bit ve win7 yüklü PC de çalışmıyor.Exe oluşturulurken bu eski işletim sistemi için olan versiyonuda olabiliyormu?
Selam Hocam,

Win7 32 bit de  denemedim.
Yazilim Windows 11 üzerinde gelistirildi.
UI SDK'lari Windows 10 ve üzeri destekliyordu hatirladigim kadari ile.

Testleri Windows 11 versiyon üzerinde yaptim.
bu versiyon da calistirmani tavsiye ederim,

Alıntı yapılan: power20 - 11 Şubat 2025, 20:14:52Çok yüzeysel bir eleştiri olacak:
Defalarca filitre yazılması canımı sıktı. Doğrusu bu mudur?
Apartman yerine apartıman demek gerekiyormuş. Onun gibi?

Canini skan seyler ile ugrasmani tavsiye etmem.
Baska bir versiyonunu sen yap bizde faydalanalim.

power20

İlgilenen arkadaşlar farkı bildirebilir
Şu daha iyi galiba : 

WinFilter

Alıntı YapWinFilter is a software tool provided as freeware to design digital filter. A Window interface makes it very user friendly.
 This software can design as well IIR filters as FIR filters and can generate the C and VHDL code.

Butterworth
Chebyshev I
Bessel
Raised Cosine
Rectangular 

Last Update: May 16th, 2012

fide

Her birimiz, geride bıraktığımız eserler kadar ölümsüzüz. Evlat gibi, talebe gibi, icatlar gibi...   http://fidenetgaraj.blogspot.com

PROTECH_

Alıntı yapılan: power20 - 11 Şubat 2025, 21:45:33İlgilenen arkadaşlar farkı bildirebilir
Şu daha iyi galiba : 

WinFilter

Amaclar farkli!
Bu konuda cok acemi oldugunu anladik tamam  :D

Winfilter :  Standart bir filtre tasarlamak icin yapilmis bir yazilim. Sistemine nekadar uyar uymaz umurunda degil..

FurkanTool : Standart bir filtreden daha cok, görsel olarak pole(yükselten) veya zero(bastiran) ekleyerek bir filitre tasarlanir.
                   Yani bir Equalizer gibi, pole ve zero yerlerini degistirilerek sisteme en uygun frekans tepkisini veren bir filitre tasarlanabilir.

Konuya yabanci isen Winfilter kullan gec derim.

Firzen

Alıntı yapılan: PROTECH_ - 11 Şubat 2025, 22:21:26Amaclar farkli!
Bu konuda cok acemi oldugunu anladik tamam  :D

Winfilter :  Standart bir filtre tasarlamak icin yapilmis bir yazilim. Sistemine nekadar uyar uymaz umurunda degil..

FurkanTool : Standart bir filtreden daha cok, görsel olarak pole(yükselten) veya zero(bastiran) ekleyerek bir filitre tasarlanir.
                   Yani bir Equalizer gibi, pole ve zero yerlerini degistirilerek sisteme en uygun frekans tepkisini veren bir filitre tasarlanabilir.

Konuya yabanci isen Winfilter kullan gec derim.

Evet bu konuda haklısın. Standart bir filtreden çok n.derece sistem çözümlemede farklı baskılar yapıyor.

Öneri: Senin toolda birde discrete integrator ekledin mi, tam notch filter tasarımı için sağlam çalışma olur. Dur onu da ben yapayım :)
Kararsız...

MCansız

Merhaba,
Kaynak kodlarını githuba yükleseniz daha çok yararlanırdık. Mümkünmüdür acaba ?

Epsilon

Alıntı yapılan: MCansız - 12 Şubat 2025, 09:16:35Merhaba,
Kaynak kodlarını githuba yükleseniz daha çok yararlanırdık. Mümkünmüdür acaba ?
Benzer program Github da burada da var.Belki işinize yarar.
Github Linki

Özellikleri(Features)
*Implementation a website to design a custom digital filter via zeros-poles placement on the z-plane.
*Modify the placed zeros/poles by dragging them.
*Clicking on a zero or pole and delete it.
*Clearing all zeros or clear all poles or clear all.
*Has the option to add conjugates automatic.
*A plot that shows the corresponding frequency response for the placed elements: One graph for the magnitude response and another graph for the phase response.
*Apply the filter on a signal as if it is a real-time filtering process.
*A graph shows the time progress of the signal.
*Another graph to show the time progress of the filtered signal .
*Control the speed of the filtering process (i.e the filter can process 1 point per second or 100 points per second or any number in between via a slider.
*Correct for the phase by adding some All-Pass filters.
*Picking the suitable all-pass through a library available in website to add to original filter

PROTECH_

Alıntı yapılan: Epsilon - 12 Şubat 2025, 15:59:13Benzer program Github da burada da var.Belki işinize yarar.
[url="https://github.com/saied-salem/d

Kaynak kod için faydalı.

Ama bunda da C Code export özelliği yok galiba?

12 Şubat 2025, 21:14:36
Alıntı yapılan: Firzen - 11 Şubat 2025, 23:58:23Evet bu konuda haklısın. Standart bir filtreden çok n.derece sistem çözümlemede farklı baskılar yapıyor.

Öneri: Senin toolda birde discrete integrator ekledin mi, tam notch filter tasarımı için sağlam çalışma olur. Dur onu da ben yapayım :)

Vakit bulabilirsem Notch ve High pass
eklemeyi düşünüyorum.