ESP32 Reset Problemi

Başlatan fide, 14 Şubat 2025, 09:43:10

parametre

Arkadaslar guzel çözumler sunmuş sorun hala devam ediyorsa filtre koymayı deneyin girişe olmadı Baska bir yerde deneyin olmadı işlemciyi patates degılse orjınal ile degısım yapmanızı onerırım bir çok arkadaslarda buna benzer problem olustu işlemcı degısınce sorun duzeldı

fide

Esp32 kartı değiştim ama çözülmedi. Önerilerin birkaçını inşallah bugün deneyeceğim
Her birimiz, geride bıraktığımız eserler kadar ölümsüzüz. Evlat gibi, talebe gibi, icatlar gibi...   http://fidenetgaraj.blogspot.com

PROTECH_

Alıntı yapılan: fide - 15 Şubat 2025, 17:37:47Esp32 kartı değiştim ama çözülmedi. Önerilerin birkaçını inşallah bugün deneyeceğim

Seri port cikisini terminale baglarsan reset sebebinin kodunu gorebilirsin.

Tahminim:
1- brown out
2- memory leak

Tarzi bir problem
Multi-Core ,RTX,ThreadX, FreeRTOS, MODBUS  RTOS - Electronic-Hardware -- BERLIN

parametre

Alıntı yapılan: PROTECH_ - 15 Şubat 2025, 22:11:37Seri port cikisini terminale baglarsan reset sebebinin kodunu gorebilirsin.

Tahminim:
1- brown out
2- memory leak

Tarzi bir problem

Sebeke voltaj dalgalanmalarını para zitlere karsı sok bobıni dusunulebılınır

fide

Alıntı yapılan: PROTECH_ - 15 Şubat 2025, 22:11:37Seri port cikisini terminale baglarsan reset sebebinin kodunu gorebilirsin.

Tahminim:
1- brown out
2- memory leak

Tarzi bir problem

Esp32 kartta cp2102 USB çevirici mevcut zaten.
Seri port debug verisi zaten döküyorum her işlemde.
Mcu çalışıyor (debug verisi dökmeye ve ölçüm yapmaya devam ediyor) ama wifi çalışmayı bırakıyor. Sonrasında mqqtt bağlanamadığı için reset atıyor kod ile.

Her birimiz, geride bıraktığımız eserler kadar ölümsüzüz. Evlat gibi, talebe gibi, icatlar gibi...   http://fidenetgaraj.blogspot.com

Epsilon

@fide
Yazdıklarınızı tekar okuyunca snubber sorunu gibi görünüyor
Link te  selenoid üreticisi bir bir firmanın yazısı var
Uzun yazıda formüllerle de izah ediyor.Figure 6 daki direnç kondansatör devresini deneyebilirsiniz
Genellikle yarım wattlık 47 Ohm(RS) ve 0,1 uf/250 volt  kondansatör(CS)(kutupsuz ) yeterlidir deniyor.
*Siz formüle göre güncellersiniz
Kolay Gelsin
Link