yalıtım trafosu

Başlatan microman, 20 Şubat 2006, 11:31:42

microman

yalıtım trafosu diye aldığım  EMIT-2001 kodlu malzemenin birincil sargısına AC 220V  bağladım, ikincil sargısında da 220V görmeyi umuyordum  fakat trafo yandı. bu elemanın kataloğuna baktığımda elemanın adının Modem Couplers olduğunu gördüm. daha önce bunu kullanan arkadaş oldumu? benim uygulamam modem yada telefon hattı ile ilgile değil, bunu  sadece yalıtım amaçlı kullanacağım. 50Hz AC işareti yalıtım için bu eleman kullanılabilirmi yada nasıl kullanabilirim?

EMIT-2001 DataSheet
http://www.aeneas.com.cn/PDF/SUMIDA/cp%20clare/Encapsulatated%20Modem%20Isolation%20couplers/EMIT-2001L.pdf



burada farklı bir amaç için uygulamam şeması var buradaki direnç ve kapasiteler ne için onu anlayamadım? yaptığım denemede girişteki direnç ve kapasiteleri kullanmadım, ben direk girişe AC 220V verdim. en basit hali ile bunu yalıtım amaçlı naısl kullanabilirim?

otm

merhaba
bu tip trafolara böyle yüksek gerilim verirseniz yanması kaçınılmaz.50hz izole etmenin birçok yöntemide var.ama illede trafo ile yapamam gerekiyor diyorsanız devrede de belirtildiği gibi akımı sınırlandıracak o kondansator ve dirençleri bağlamanız gerekir.

microman

tamam, akım sınırlamak için bir direnç kullanırım , peki kapasiteler ne için ?  kapasiteler  filtre görevimi görüyor? eğer öyle ise 50Hz AC220V işaret için hangi değerlerde kullanmayım?

z

Bu trafonun görevi tahminimce; 50HZ üzerine daha yüksek frekansda sinyal bindirmek.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

otm

kapasitorler ac akımı filtrelemek için kullanılmış olabilir.tabi bu sinyal kaynağına bağlı.ancak devre üzerinde birde RC filtre var.sanırım belirli bir banddaki sinyalin trafo üzerine gitmesini sağlamaya çalışmışlar

argeelektronik

şemadaki değişikliği uygularsan trafon yanmaz. birde trafo yerine opto kullanabilirsin

Altında Çürümekten Kurtulamıyacağın Topraklar Üzerinde Böbürlenerek Yürüme, Üzerine Tükürmeye Bile Miğdenin kaldıramıyacağı Kurtçuklara Yem Olacak Bedeninle...