CCS-C kendi kendine bilgisayardan siliniyor.

Başlatan istinaf duvarı, 05 Ocak 2026, 09:18:28

istinaf duvarı

Merhaba.

CCS-C durduğu yerde kendi kendine bilgisayardan siliniyor. İşletim sistemi Windows 8.1

Önce yüklüydü. Lazım olduğunda çalıştırmak istedim. Kısayolun başvurduğu öge silinmiş dedi. Program files'tan kontrol ettim. CCS-C komple uçmuş. Tekrar kurdum. Bu bir ay önce oldu.

Cuma günü CCS çalışıyordu. Az önce baktım gene silinmiş dedi. Program Files'dan kontrol ettim. Yine komple uçmuş. Sadece drivers klasöründe kendi kaydettiğim birkaç sürücü kalmış.

Sizde de oluyor mu bu?

a.zorba

C:\Program Files (x86)\PICC    yolunda update programı var eskiden onu siliyorduk yanlış hatırlamıyorsam.
Bilenler bilir . Biz maraşlilar için şehir olarak şubat ay' i bayram ,kurtuluş ,yaz in gelmesiydi. Şimdi karalar in yas in ayı oldu.

ertuğrul54

Kul Kaderini Yaşar Bahtına Ne Çıkarsa

istinaf duvarı

Teşekkürler. Antivirüsün geçmişine baktım herhangi bir kayıt yok.
Update programı hangisiydi?
Onu silsem belki düzelir.

a.zorba

kendi klasorunde  ismi de update li bir exe var silinik oldugundan ismini göremıyorum.
Bilenler bilir . Biz maraşlilar için şehir olarak şubat ay' i bayram ,kurtuluş ,yaz in gelmesiydi. Şimdi karalar in yas in ayı oldu.

istinaf duvarı

Teşekkürler.
Dosyayı buldum. Sildim bakalım.
Bir değişiklik olacak mı artık bekleyip göreceğiz.

seron

Konuyla doğrudan ilgili olmayabilir ama bilgi bilgidir.

Youtube'da bazı oyun firmalarının kürekli oyunları sabote ettiğini izlemiştim. Kullanıcının kürekli oyun kullandığını bir şekilde fark ediyorlar ve bir FPS oyununda oyuncu düşmanlara silahla ateş etmek yerine silahın ucundan tavuklar fırlıyor. Buna benzer birkaç bilinçli sabotaj teknikleri vardı.

Sadece bir ihtimal: kullandığınız program bir arka kapıyı kullanarak firma server'ına ben illegalim diye sinyal gönderir. Server "o zaman kendini yok et" emri verir ve olanlar olur. Bunlar olurken programın o an aktif çalışması gerekmez, arka planda o programın betikleri çalışıyor olabilir ve siz onu göremezsiniz. Yine de arkaplan hizmetlerini bir gözden geçirin.

Diğer ihtimal antivirüs. Bazı antivirüslerin bana sormadan kürekli dosyaları sessiz sedasız sildiğine denk geldim (eminim). Program kurulu değildi; antivirüs onu rar dosyasıyla beraber isim bazlı aramayla bulmuş ve yok etmiş. Ne bana haber verdi, ne de karantinaya aldı. Direk yok etti. Bunu farkettikten sonra önce antivirüs kullanmayı, ardından windows'u terk ettim.

sifirzero

Program files da pic c var mi. Yoksa masa uzerinden kisayolu mu yok
sifirzero.blogspot.com sifirrzero@gmail.com iman hem nurdur hem kuvvettir

istinaf duvarı

Alıntı yapılan: sifirzero - Dün, 08:44:23Program files da pic c var mi. Yoksa masa uzerinden kisayolu mu yok
Kısayol vardı. Ama tıklayınca kısayolun başvurduğu öge silinmiş diyordu.