roborock cdz12rr marka model robot süpürgenin şarj aleti

Başlatan Mr.Thinking, 13 Nisan 2026, 11:51:58

Mr.Thinking

Roborock CDZ12RR marka ve model robot süpürgenin şarj aleti arızalandı, içinden bir smps devresi çıktı ama kaç volt çıkışı olduğuna dair üzerinde bir ibare bulamadım. Ama şarj aletinin bir yerinde 20volt 1.2 amper olduğu yazıyor. Bunun yerine farklı bir 24 volt bir smps devresi taksam sorun olur mu? Elimde 20 volt olanı yok, 24 volt sorun çıkarır mı? Bu robot süpürgelerin pilleri seri 5 adet mi bağlı? Eğer 5 adet seri bağlı ise 4.2V X 5=21 volt ediyor.
Birde smps devresi üzerindeki sot23-6 kılıf 6 pinli ve üzerinde 362038 yazan pwm sürücünün datasheetini bulamadım. Ne olabilir?

mg1980

Sorun çıkabilir, 24v smps güç kaynakları ayarlanabiliyor.. opto.. tl431 bağlantılarında ayar mümkün.. bazılarında ayar için trimpot bulunuyor.. 21v'a ayarlarsanız daha doğru olur.. büyük ihtimalle 5S'dir..

Mr.Thinking

Alıntı yapılan: mg1980 - 13 Nisan 2026, 12:33:44Sorun çıkabilir, 24v smps güç kaynakları ayarlanabiliyor.. opto.. tl431 bağlantılarında ayar mümkün.. bazılarında ayar için trimpot bulunuyor.. 21v'a ayarlarsanız daha doğru olur.. büyük ihtimalle 5S'dir..
ayar trimpotu yok, devrelerle oyanayarak ayarlama şansım da yok.

sezgin05

Cok benziyor. 20.2 volt görülüyor.

istinaf duvarı

Kemal Canbaz hocam bu süpürgeden bir sürü tamir etti. Kronik bir arızası var. Kanalında tamir videoları var, yardım alabilirsin. Olmadı kendisine gönderirsin tamir eder.