Son İletiler

#1



Büküm yaptırmaktan vazgeçip bu parçayı kestirdim 1.5mm galvaniz çelik kullanarak. Her komponente ayrıca baskı yapabilmesi için resimde görüldüğü üzere komponentlerin  yanlarınında açık kalmasını sağladım. Bu sayede küçük bir pense kullanarak her kılıf için, belki 5-10 derece kadar lık açı hızlıca verilebiliyor. Sonuç olarak vidalama yapılırken esneme payıyla birlikte tüm komponentlere baskı yapılması garantilenebiliyor.

Belki malzeme 1,2mm de seçilebilir. Maliyet bir miktar artması göze alınırsa da paslanmaz çelik tercih edilerek daha fazla yaylanma sağlanabilir zannediyorum. Bu haliyle de imbus vida kullanılarak tatmin edici sonuç alınabiliyor.

#2
E
Endüstriyel Kartlar / Ynt: Ynt: KAREL IPV50 Santral ...
Son İleti Gönderen Epsilon - Bugün, 16:15:06
Linkte bir döküman var.
Belki işinize yarar.
10.sayfada Hata giderme konusunda belki error kodu bilgisi gönderirse sorun anlaşılabilir.
 
Linki
Ekleme:
* Kartların slotlarını yer değiştirerek  önceden tanınan kartın yeni slotta tanınmıyorsa slotun ana karta bağlantısından olduğu da anlaşılabilir belki
**Kartları tedarik edemezseniz ,diğer seçenek çalışan  kartların üzerindeki  Test Pointler  tanımlayıp  diğer kartlarda da aynı voltajların /ve sinyallerin  olup olmadığına bakmak gerekiyor.
Yıllar önce büyük bir santralde benzer birşeyler olmuştu consulden girelen kodlarla iç hatlar dış hatların hepsi tanımlanmıştı
#3
Şirkette mkullandığımımız Karel IPV50S serisi santralde...
geçen haftaki fırtınadan sonra dış hatlarda problem yaşanmaya başladı.
Aynı zamanda Konsol telefonu da çalışmaz oldu. Ancak iç (Dahili) hatlarda sıkıntı yok.
Büyük ihtimalle haberleşme hatlarında yüksek gerilim oluşması yüzünden DIŞ PORT kartları hasar görmüş olmalı.

KAREL firmasını aradığımızda bayilere yönlendiriyor.
Ancak bayiler buna el atmak istemiyor. Sebep olarak ta: "Bir defalık üretilen bir ürün ve çabucak imalattan kaldırıldı. Problemli olduğundan dolayı da kimse bakmaz yedek parçaları dayok." deniyor.
Yardım edebilecek (2 adet konsol kartı) Malzeme temin edebileceğimiz tavsiyeleriniz warmı?

Aşağıdaki şekil Web arayüzünde
1. ve 2. slotlardaki kartı görmüyor...!!
3. 4. 5. slotlardaki dahili kartlar tanınıyor.



Bugün, 15:41:06
Arızalı kartlar.







Bugün, 15:42:08
Görünürde herhangi bir hasar yok.
Yarıiletkenleri aşan bir sıkıntı olduğunu sanıyorum.
#4
Alıntı yapılan: argeman - Bugün, 02:57:34Genelde plastik türü malzemelerde co2 lazer tercih ediliyor, markalama ya da kesme işlerinde, pet şişelerin üzerindeki şeffaf olan SKT rakamı galvo kafa co2 ile yazılıyor, hatta bazı kodlama firmaları pet malzemenin markalama esnasında delinmesini önlemek için 10,6 mikrometre dalgaboyunu düşürerek markalama yapıyorlar. Tabi plastik ürünlerde fiber lazerde kullanılmıyor değil, fakat burdaki durum bana göre hız ve çözünürlük, bu da ancak galvo kafa (yani 2 motor ve 2 ayna) ile mümkün oluyor.

 Hatırlarsanız duvara grafik ya da yazı çizen görünür ledli lazer show cihazları vardı, bunun galvo kafasını sökerek co2 lazer kaynağıyla ışını yönlendirmiştim, ve plastik üzerine çok kaliteli baskılar almıştım.






Ben CNCdeki mekanik sınırdan dolayı tabiiki yüksek hıza çıkamıyorum.
Yüksek hıza çıkmak için de 5 watt zaten yeterli olmayacaktır.
En büyük etken benim hızımın yetersiz olması.
#6
Alıntı yapılan: M.Salim GÜLLÜCE - 21 Mayıs 2024, 10:52:03Plastik üzerinde laser işi çok iyi değil.
Plastik evsafına bağlı olarak durum değişiyor.
Tornavida sapına yazı yazmaya kalktığımda eridi eciş bücüş bişey oldu.
Gücü kıstım bu seferde yazılan farkedilemez oldu.
Hepi Topu 5 Watt laser yani.




 Genelde plastik türü malzemelerde co2 lazer tercih ediliyor, markalama ya da kesme işlerinde, pet şişelerin üzerindeki şeffaf olan SKT rakamı galvo kafa co2 ile yazılıyor, hatta bazı kodlama firmaları pet malzemenin markalama esnasında delinmesini önlemek için 10,6 mikrometre dalgaboyunu düşürerek markalama yapıyorlar. Tabi plastik ürünlerde fiber lazerde kullanılmıyor değil, fakat burdaki durum bana göre hız ve çözünürlük, bu da ancak galvo kafa (yani 2 motor ve 2 ayna) ile mümkün oluyor.

 Hatırlarsanız duvara grafik ya da yazı çizen görünür ledli lazer show cihazları vardı, bunun galvo kafasını sökerek co2 lazer kaynağıyla ışını yönlendirmiştim, ve plastik üzerine çok kaliteli baskılar almıştım.





#7
Hocam,
İşin doğrusunu, olması gerekenleri öneriyorsunuz. Bunun farkındayım.
Yalnız ben komple el ile kartlarımı toplamaya mecburum. Bundan kaçışım malesefki yok.
Klasik cımbız - havya yöntemi ile çalışmam gerekiyor.  Benim açımdan avantajlı olanıda böyle yapmam zaten.
Smd dizmek lehimlemek pek üzmüyor beni. Montaj tekniğimi daha fazla ilerletmem mümkünmüdür arayışındaydım.
Sağolun yukarıdaki cevaplarda mevcut halime + bir kaç katkı sunacak noktada yardımcı olundu bana.
#8
Alıntı yapılan: Epsilon - Dün, 11:45:25Altınkaya MIMAKI inkjet yazıcı kullanıyor.Plastiğe istenlen renkte baskı yapabiliyor.
Plastiğe yazı yazmak için Fiber Lazer  olması gerekiyor diye biliyorum.Fiberde de renkli çıktı yok sadece gri tonlamalar vardı sanırım
Bu lazer de bildiğim kadarıyla çok pahalı
fiberin renkli olanları da var artık hocam. Renk kartuşları takılıyor ama o renkleri oraya nasıl yazıyor hiç aklım fikrim ermedi :D
#9
Alıntı yapılan: Ersin - Dün, 11:09:33Seneler önce arkadaştan 1 haftalığına deneme amaçlı  co2 60w lazer almıştım . Şu büyük yazıcı tipinde olanlardan. Abs kutularda değişik denemeler yaptım , max güç çapak çok fazla , daha düşük güç yavaş ilerleme çapak daha az , düşük güç 3 kez aynı yeri kesme en az çapak ama yine de çapak vardı.O zaman pek ısınamadım, ya yanlış yaptık yada o makina o iş için uygun değil.
Kendi kutularınızdan örnek resim ekleyebilirimsiniz , varsa ince kutu ve kalın kutu, ve hangi lazer ile kestiğinizi yazabilir misiniz

Çapak mutlaka olur. Bant çekerseniz ve o şekilde keserseniz minimuma iner. Deneme yapar dönüş yaparım size
#10
Altınkaya MIMAKI inkjet yazıcı kullanıyor.Plastiğe istenlen renkte baskı yapabiliyor.
Plastiğe yazı yazmak için Fiber Lazer  olması gerekiyor diye biliyorum.Fiberde de renkli çıktı yok sadece gri tonlamalar vardı sanırım
Bu lazer de bildiğim kadarıyla çok pahalı