Haberler:

Eposta uyarılarını yanıtlamayınız ( ! ) https://bit.ly/2J7yi0d

Ana Menü

Son İletiler

#1
Alıntı yapılan: M.Salim GÜLLÜCE - 21 Mayıs 2024, 10:52:03Plastik üzerinde laser işi çok iyi değil.
Plastik evsafına bağlı olarak durum değişiyor.
Tornavida sapına yazı yazmaya kalktığımda eridi eciş bücüş bişey oldu.
Gücü kıstım bu seferde yazılan farkedilemez oldu.
Hepi Topu 5 Watt laser yani.




 Genelde plastik türü malzemelerde co2 lazer tercih ediliyor, markalama ya da kesme işlerinde, pet şişelerin üzerindeki şeffaf olan SKT rakamı galvo kafa co2 ile yazılıyor, hatta bazı kodlama firmaları pet malzemenin markalama esnasında delinmesini önlemek için 10,6 mikrometre dalgaboyunu düşürerek markalama yapıyorlar. Tabi plastik ürünlerde fiber lazerde kullanılmıyor değil, fakat burdaki durum bana göre hız ve çözünürlük, bu da ancak galvo kafa (yani 2 motor ve 2 ayna) ile mümkün oluyor.

 Hatırlarsanız duvara grafik ya da yazı çizen görünür ledli lazer show cihazları vardı, bunun galvo kafasını sökerek co2 lazer kaynağıyla ışını yönlendirmiştim, ve plastik üzerine çok kaliteli baskılar almıştım.





#2
Hocam,
İşin doğrusunu, olması gerekenleri öneriyorsunuz. Bunun farkındayım.
Yalnız ben komple el ile kartlarımı toplamaya mecburum. Bundan kaçışım malesefki yok.
Klasik cımbız - havya yöntemi ile çalışmam gerekiyor.  Benim açımdan avantajlı olanıda böyle yapmam zaten.
Smd dizmek lehimlemek pek üzmüyor beni. Montaj tekniğimi daha fazla ilerletmem mümkünmüdür arayışındaydım.
Sağolun yukarıdaki cevaplarda mevcut halime + bir kaç katkı sunacak noktada yardımcı olundu bana.
#3
Alıntı yapılan: Epsilon - Dün, 11:45:25Altınkaya MIMAKI inkjet yazıcı kullanıyor.Plastiğe istenlen renkte baskı yapabiliyor.
Plastiğe yazı yazmak için Fiber Lazer  olması gerekiyor diye biliyorum.Fiberde de renkli çıktı yok sadece gri tonlamalar vardı sanırım
Bu lazer de bildiğim kadarıyla çok pahalı
fiberin renkli olanları da var artık hocam. Renk kartuşları takılıyor ama o renkleri oraya nasıl yazıyor hiç aklım fikrim ermedi :D
#4
Alıntı yapılan: Ersin - Dün, 11:09:33Seneler önce arkadaştan 1 haftalığına deneme amaçlı  co2 60w lazer almıştım . Şu büyük yazıcı tipinde olanlardan. Abs kutularda değişik denemeler yaptım , max güç çapak çok fazla , daha düşük güç yavaş ilerleme çapak daha az , düşük güç 3 kez aynı yeri kesme en az çapak ama yine de çapak vardı.O zaman pek ısınamadım, ya yanlış yaptık yada o makina o iş için uygun değil.
Kendi kutularınızdan örnek resim ekleyebilirimsiniz , varsa ince kutu ve kalın kutu, ve hangi lazer ile kestiğinizi yazabilir misiniz

Çapak mutlaka olur. Bant çekerseniz ve o şekilde keserseniz minimuma iner. Deneme yapar dönüş yaparım size
#5
Altınkaya MIMAKI inkjet yazıcı kullanıyor.Plastiğe istenlen renkte baskı yapabiliyor.
Plastiğe yazı yazmak için Fiber Lazer  olması gerekiyor diye biliyorum.Fiberde de renkli çıktı yok sadece gri tonlamalar vardı sanırım
Bu lazer de bildiğim kadarıyla çok pahalı
#6
Alıntı YapAltinkaya kutularını co2 ile kesiyorum. Şuana kadar sorun olan bir plastik türü olmadı. Co2 100w ve 40w neje diyot lazerim var.

Seneler önce arkadaştan 1 haftalığına deneme amaçlı  co2 60w lazer almıştım . Şu büyük yazıcı tipinde olanlardan. Abs kutularda değişik denemeler yaptım , max güç çapak çok fazla , daha düşük güç yavaş ilerleme çapak daha az , düşük güç 3 kez aynı yeri kesme en az çapak ama yine de çapak vardı.O zaman pek ısınamadım, ya yanlış yaptık yada o makina o iş için uygun değil.
Kendi kutularınızdan örnek resim ekleyebilirimsiniz , varsa ince kutu ve kalın kutu, ve hangi lazer ile kestiğinizi yazabilir misiniz
#7
Alıntı yapılan: benmrtild - Dün, 07:35:19Kazınacak plastiğinde özelligi var her malzeme olmuyor renk haricinde o da ünemli.

Altinkaya kutularını co2 ile kesiyorum. Şuana kadar sorun olan bir plastik türü olmadi. Co2 100w ve 40w neje diyot lazerim var.

Kullandığınız altinkaya kutusunun modelini söyleyin deneme yapayım mutlaka elimde vardır.
#8
@picmanya her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır.
Ancak daha hızlı sonuç almak istiyorsan Sıcak hava yöntemi en iyisi.

Lehimleme fırını olanlar için ise elekli lehim sonrası manuel dizgi ve fırın.
#9
Kazınacak plastiğinde özelligi var her malzeme olmuyor renk haricinde o da ünemli.
#10
P
Endüstriyel Elektronik / Ynt: Manuel montaj, 1206 kılıf...
Son İleti Gönderen power20 - 21 Mayıs 2024, 20:12:53
Özel mesaj atıyorum. Gizli önerim var.