pic basic pro kullanımı detay bilgi almak

Başlatan salihtolu, 28 Haziran 2007, 08:33:18

salihtolu

:roll:  sayın arkadaşlar benim problemim pic basic pro ile beraber hangi programı kullanacagım ve bu programların ilk kurulumundan kullanımlarına kadar bana ya görsel yada metin olarak yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa :P  memnun olurum şimdiden emeği gecen arkadaşlara teşekkürler. :D   tolu_ailesi@hotmail.com

a.zorba

http://picproje.4shared.com/file/15988579/2df57322               buradan ete hocamızın ders notlarını incele kitabda herşey açık
pass:www.picproje.org

ayrıca:

http://picproje.org/index.php/topic,44
ve yıne gorsel anlatım :
http://members.lycos.co.uk/edadown3/bastohex.html
Bilenler bilir . Biz maraşlilar için şehir olarak şubat ay' i bayram ,kurtuluş ,yaz in gelmesiydi. Şimdi karalar in yas in ayı oldu.

ete

Salihtolu,

Arkadaşların verdiği linklerde her şey açıkça görülüyor. Açıkça görülmeyen PicBasicPro çalışmak yada PBP ile program yazıp derlemek için hangi programlara ihtiyacın olduğu. Zaten bunuda sormuşsun. İşin görsel kısmını verilen linklerden göreceksin sanırım. Ben ilave olarak PBP ile çalışmak için gerekli programları tekrardan belirtmek istedim.

1. Öncelikle Micro Code Studio isimli editör programına ihtiyacın olacak.
   BU programın ücretsiz sürümü mevcut veaşağıdaki linkten indirilebilir.
   http://www.mecanique.co.uk/code-studio/index.html
   (Sayfanın alt taraflarına doğru bayraklar göreceksin birine tıklarsan yükleyebilirsin)

2. MCS ile birlikte kullanmak üzere derleyici programa ihtiyacın olacak. Buda PBP2.47 dir. Bu ücretli bir programdır. Ancak biraz araştırırsan free olanlarıda bulabilirsin sanırım.  Bulduğunda bir klasör halinde olan ve bir sürü bilgi dosyası içeren bu programı C ana klasöründe bir yere yerleştir.

3. SOn olarak bu iki programı birbiri ile uyumlu hale getirmen gerekiyor.
   Verilen linklerde görsel olarak Sayın F.San tarafından anlatılmış. Ancak ufak farklılıklar var yeni sürümlerde. Yapılacak iş MCS yi çalıştırıp ,
View menüsünde, Compile and Program Options seçeneğini seçmek.
Ekranda ilk olarak PBP2.47 nereden kayıtlı olduğunu bulan bir bölüm gelecektir karşına. Manuel'i seç ve daha önce PBP2.47 nereye yerleştirdi isen orayı göster programa.
BU işlemi yaptıktan sonra derleme işlemini yapabilecek hale gelirsin.
İLave olarak derlemeden sonra kullandığın programlayıcı (hazırlanan HEX dosyasını Pic'e yazılmasını sağlayan ara devre ve program ) otomatik çağırabilirsin. İstersen işin bu kısmını kafanı karıştırmamak için sonraya bırak.

4. Hazırlanan Programların (HEX dosyalarının) Pic'e yazılması gerekir. Bu işlem için bir ara programa ve birde programlama kartına ihtiyacın var.
Programlama kartları seri portdan çalışan ve JDM denilen tipteki olanlar 5-10 YTL fiyatla satıldığı gibi yapılmasıda son derece kolaydır. Lap-Top larda sorunlu olarak çalışırlar. Artık Moda USB den çalışan programlayıcılar olduğuna göre sende bir tane bu kartlardan alıver. Bunlar genelde sorunsuz çalışırlar. Kartın yanında ara programı ve sürücü dosyalarınıda verdiklerinden sorunsuz olarak programlamaya geçebilirsin.

İşte hepsi bu kadar buraya kadar anlattıklarım ile hem program yazabilir hem yazdığın programı derleyip HEX dosyasını elde edebilir ve hemde bu dosyayı Pic'e yazıp devreni çalıştırabilirsin.

Kolay Gelsin.
Ete
Bilgi hazinedir paylaştıkça büyür.            http://etepic.com