pic ile seri haberleşme

Başlatan enrique_iglesias, 06 Ekim 2007, 00:14:41

enrique_iglesias

Arkadaşlar merhabalar bir buhar kazanının otomasyonunu yaptım ve kartta pc ile seri haberleşme özelliği ekledim.tasarımını yaptığım cihazı hyperterminal üzerinden çok güzel haberleştiriyorum yalnız ben bunun için bir arayüz program yapmak istiyorum..yani visual basic'de pek iyi değilim log tutmak istiyorum mesela

işlemciden pc'ye :

serout2 pctx,396,["SICAKLIK :",#therm , "BASINÇ :",#basinc,10,13]

şeklinde satır besleme karakterleri ile her saniyede veri aktarımı yapıyorum...visual basic'de ben bunun logunu tutmak istiyorum ama bir türlü başaramadım..örnek bir programı olup paylaşmak istiyen arkadaşım olursa çok memnun olurum...text kutusu bu iş için yetersiz kalıyor....ne yapmam gerek......

ferdem

Verilerinizi en kolay şekilde metin belgesinde saklayabilirsiniz. Visual Basic te dosya işlemleri şeklinde aratırsanız örnek bulabilirsiniz. Ben bir bağlantı buldum(yazan arkadaşa teşekkür ederiz), ilk kısımlardaki bilgiler sizin için yeterli olacaktır kanaatindeyim. Direkt uygulamadan önce boş bir visual basic projesi açıp bir metin belgesi üzerinde dosya işlemleri denemeleri yapınız, sonra projenize gerekli eklemeyi yaparsınız.
Bağlantıya bakın, ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz. İyi çalışmalar dilerim.

http://www.hardwaremania.com/forum/yazilim/bilgisayar-programlama/genel-code/visual-basic-yazi-dizisi-dosyalama-islemleri-24023.html

enrique_iglesias

ewt teşekkür ederim bi konuda daha aydınlanmış oldum..ancak logları görmek için her defasında not defterini açmak gerekiyor..ben bunu hyperterminal gibi olmasını düşünüyorum...yani ekranda aynı zamanda akışı görmek aynı zamanda linkini vermiş olduğunuz gibi kayıt tutması...kayıt tutmayı hallettim diyelim ama güncel verileri ekranda anlık göremeyeceğim :(.....veri akışı benim için önemli..visual basic'de text kutusuna aktarabiliyorum ama ikinci veri geldiğinde eskisi siliniyor yani satır besleme karakteri kullanmama rağmen eski veri siliniyor.....tek satır oluyor....aşağı doğru akıp gitmesini istiyorum...ilginiz için teşekkür ederim...

ferdem

Anladım, log kısmını hallettiyseniz o kısım tamam :) Son verileri ekranda görmek istiyorsanız öncelikle size çok satırlı bir form elemanı gerekiyor, tek satırlı textbox olmaz. Visual Basic teki tam ismini hatırlamıyorum ancak textarea diye bir form elemanı olması lazım(veya textbox un özelliklerinden multiline diye bir özellik varsa true yaparak textbox da çok satırlı yapılabilir).

Her bir veri alışverişinde(multiline textbox kullanmış olalım):
textbox1.text= sonveri & vbNewLine & textbox1.text yazarsan textbox ın içeriğine son veriyi üst kısma eklemiş olursun(akış yönü yukarı doğru oldu, aşağı doğru olursa bir süre sonra kaydırma çubuğunu kaydırmak durumunda kalırsın). Kolay gelsin, iyi çalışmalar

paradox

bende seri porttan veri almıştım önceden hyperterminaldeki gibi verileri alt alta yazdırmak istiyorsanız listbox kullanın.
Haberleşme yapabildinizmi peki şuana kadar .Ben PC ye veri almıştım ama veri gönderememiştim.

ferdem

Alıntı yapılan: paradox
Ben PC ye veri almıştım ama veri gönderememiştim.
Sanırım "Ben PC den veri almıştım ama PC ye veri gönderememiştim" olacaktı.

Eğer hyper terminalden baktıysanız PC ye göndermiş olup ama hyperterminalden görememiş olabilirsiniz. Hyper terminal ara sıra tutulup kalıyor, PIC ten veri gönderirken veri kablosunu çektiğimde hyperterminal donuyor halbuki diğer port izleme programlarında olduğu gibi null bilgisi gelmesi lazım. Başka RS232 port izleme programlarıyla denemenizi tavsiye ederim. İyi çalışmalar

paradox

veri gönderme ve almada da visual basic kullandım.veri almada sorun yok pc ye ama gönderirken sorun oldu.

İki ihtimal vardır tabi pic programı da hatalı olabilir veya visual basic te hata olabilir.ben en basitinden picin B portuna bağladığım 8 adet ledi istediğim gibi yakmaya çalışmıştım ama olmamıştı.Bi ara saçma sapan şeyler yapmaya başlamıştı.
Göndeririken ne tür bir veri tipi alırken ne tür veri tipi olarak alcaz bunlar sorundu tabi.pice programı asm de de pic basic pro da da yazdım kesme kullandım olmadı hiç bir şekilde.

sorunum izlemede değil yani pc den veri göndermede.
teşekkürler cevabınız için iyi çalışmalar