Işıktan hızlı giderken arabanın farlarını açarsak ne

Başlatan fractal, 26 Ocak 2010, 10:03:28

fractal

bir yerde geçmiş kütle ve çekime neden olan parçaıklar nedir diye higgs ve gluonlar bu işe yarar..

farlar arabanın önünde olduğuna göre bizde ışıktan hızlı olduğumuza göre kaynaktan cıkan ışıkta yine ışık hızında hareket edeceğine göre önümüzdeki fotonları yakalayıp her seferinde gececeğiz.sürekli bir foton akışı olur ama maddeye çarpıp yansımadığı sürece birşey göremeyiz.zaten arabanında önünde herhangi bir cisim olsa bile birşey görmeyiz fotonlar cisme gidene kadar zaten ışığın önüne geçmiş olurz.
Restantum cogniscutur Quantum deligutur

KAZIMUGUR

Alıntı yapılan: "fractal"... kütle ve çekime neden olan parçaıklar nedir diye higgs ve gluonlar bu işe yarar..

Yalandan kim ölmüş ?
Salla , kalede Yaşar var sanki. :D

gladi

kolay gelsin arkadaşlar ... ne yaptınız ? sonuç nedir ?...
misafir olan kimse, beraberce getiremediği birşeye kalbini bağlamaz.

gladi

Alıntı yapılan: "einstein "onlarca bilim adamı dostum olacagına bir Türk arkadaşım olsa idi keşkem
..

8O
misafir olan kimse, beraberce getiremediği birşeye kalbini bağlamaz.

bigbey

Işık kaynağı giden araçta olduğu için
araç hızı + fardan çıkan ışığın hızı olur. :lol:
Fakat ne göreceğimizi bilemem :roll:
TA6R

elt42at

Yok yahu! Zaten ışık hızı limit hız değil mi?
Gel şunu ortak karara bağlıyalım.
Işık çarpıp bize geri dönemicek, ışık kaynağı gereksiz olacak :)
Fardan çıkan fotonlar dan istikametimizde seyir etmek isteyenler patır patır birbirine çarpacak, ve zamanla tatlı şirin bi foton kütlemiz olacak.
:) :) :)

mihri

Alıntı yapılan: "KAZIMUGUR"
Alıntı Yap...Kütle çekim kuvvetinin bu madde vasıtası ile iletildiğini....
Kendisi de kütle olduğuna göre önce bir kendisini taşısın sonra bizimkinide taşırmı taşımazmı bakarız. :)

Birde karanlık enerji varmış linke bakablirsin.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Karanl%C4%B1k_madde
"Eppur si muove!"

sovalye

etrafımızdaki şeyleri kesinlikle görürüz düntada ışık hızında araba kullanmaya trafik ve dünyanın boyu yetmeyeceği için mecburen uzayda kullanacaz, uzaydaki mesafeler IŞIK YILI ile ölçülüyor. yani yanımızdaki gezegenleri ,yıldızları, uyduları biz yine normal bir şekilde görürüz ,mesafeler devasa olduğu için hız körlüğü bizi etkilemez bir gezegeni görüp yanından geçmemiz ışık hızında giderken bile en iyi ihtimalle 3 dk sürer. yani herşeyi neredeyse eskisi gibi görürüz.

kaynak:"natgeo." zamanınız olursa hafta içi saat 2 de natgeo'yu izleyin evrende ne kadar ufak olduğumuzu ve evrenin ne kadar büyük ve anlaşılmaz olduğunu anlatıyor ama bu hafta var mı bilmiyorum.


KAZIMUGUR

Alıntı yapılan: "mihri"...karanlık enerji varmış linke bakablirsin...

Madde - anti madde , karanlık madde -kara delik ile karanlık enerji kavramları farkı şeyler.
Eskilerin "esir"i vardı şimdi beceremeyenlerin karanlık enerjisi var.

Tübitak ın bu tip konularla ilgili güzel kitapları var , öneriyorum.
Mesela Richard Feynman la başlayabilirsiniz.

mihri

O kitabı yaklaşık 7 sene önce okumuştum. Başka bi kitap var mı öneriniz.

Karadelik, karanlık madde, antimadde... aynı şeyler olduğunu kim söyledi?
"Eppur si muove!"

mcan

Alıntı yapılan: "KAZIMUGUR"
Alıntı yapılan: "mihri"...karanlık enerji varmış linke bakablirsin...

Madde - anti madde , karanlık madde -kara delik ile karanlık enerji kavramları farkı şeyler.

Tübitak ın bu tip konularla ilgili güzel kitapları var , öneriyorum.
Mesela Richard Feynman la başlayabilirsiniz.
Katiliyorum, ozellikle anti maddeyi elde edilebilmesi bakimindan digerlerinden ayirabiliriz, havadan seyler değil,insanlar bosuna kurek cekmiyor tabiki her teori anlam olarak kural değil ancak bu tarz konularla ugrasan akedemisyenler de gercekden bos değiller.Bu konular matematikle dogrudan baglidir bizim burda yaptigimiz sadece edebiyat kismi "Einstein`in matemetigi kotudur" gibi bir hurafe dolanir evet kiyas yapilan kisiye gore dogru olabilir ama kime gore diye de bir sormak lazim.

Arkadaslar burda isigin hizini klasik olarak toplanabilecegini dusunenler,elektronun kablo icinde isik hizina yakin dolastigini dusunenler veya isin farkinda olanlar, olmayanlar ,olmasi gerekmeyenler olabilir ancak suan ki bilimimiz(eksik oldugunu dusunsek dahi)klasik yaklasim,kuantum mekaniksel yaklasim olarak ilerlemekde hatta daha da ileride benim haberimin olmadigi bir yerde olabilir(cok takip etmem),klasik mekanik ve kuantum mekanigi ayri seyler değil sadece klasik mekanik kuantum mekaniginin limit durumu ,elbette dunyada cozulememis konular da var ancak aksini ispat edemediginiz surece bunlar elimizdeki dogrulardir.Ve bunlarin cogu havada asili teorik seyler değil uygulamaya konulan konulup kullanilmak istenen seylerdir.
Simdi burda sorulan soru Einstein'in aklina takilan sorulardan biridir biz burda olurunu olmazini tartisa duralim merhum taa 1905 yilinda bu ve bunun tarzi konulari acikliga kavusturabilmek icin relativite teoremlerini ortaya koyup bu konulardan nobel alamasa dahi bilimde buyuk bir kapiyi aralamistir ,bu yuzden mesela bilesen olarak basitlerinden gorulen o diyotlarin icinde yatan bilimin yaninda yada Fourier donusumu tylor acilimi  vsvs nin yaninda pc yapip uzerinde sinyali frekans bilesenlerine gore grafik cizdirmek cocuk oyuncagidir.Yanlis anlasilmasin burada değildir ama cogu yerde sirf maddi acilardan olayi tahlil edip fizik ve matematik gibi agir konulari kucumseyenler is imkani gozuyle bakanlar,kucumsedikleri kadar cahildir.Para kazanma kabiliyeti, populerlik, kalite yasam bunlar ayri bilim ayridir.

z

Konu kuantum, ışık olunca;

Bu konularla ilgili kişilerin takıldığı bilimfeneri.gen.tr sitesinde eski tarihli mesajlara bakmanızı öneririm.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

lojikmemo1

Işık hızı aşılamaz bu defatle tartışılmıştır e=mc formülü üzerinden tartışılıp bunun olmayacağını açıklanmıştır. Fakat parçacıklar bu hızın üstüne çıkmak için zorlanırsa parçacağın kütlesi artmaktadır terside zaten meşur atom bombasıdır.

Araçtan dik çıkan ışınlar çıkamayacağı için dik açıdaki nesneleri göremeyiz fardan çıkan ışının yatay açısal olarak bileşeni endik olanı bile nesneye çarpıp dönene kadar biz o ışının üstünden geçeceğimiz için yataydaki nesneleri de göremeyiz.

Kısaca hiçbişey göremeyiz sadece farı açmakla yakıt tüketimini arttırırız.
İnsanlara Akılları Ölçüsünde Söz Söyleyiniz.

fractal

soru şu: bir ışık kaynağını ışık hızından daha hızlı hareket etirirsek  bu kaynaktan yayılan ışığın hızı ne olur?bidiğim kadarıyla dalga üreten kaynağın hızı değişse bile bu kaynaktan cıkan dalgaların hızı değişmiyor.şayet ışıkta dalga.

atom altı parçaçık deneylerinde ışıktan daha hızlı parçaçıkların olduğunu duymuştum.buda büyük bir olasılıkla sadece bir teori sanırım.
Restantum cogniscutur Quantum deligutur