Rusyanın elektronikteki yeri nedir?

Başlatan fractal, 19 Ocak 2011, 15:03:56

fractal

bence öenmli olan üretmektir.tabi burda asıl amaç önemli.Eğer Türkiyeninbu alanda ilerlemesini istiyorsak.şimdi istediğimiz şeyi tasarlayalım başkalarına ürettirelim peki sonuç ne olucak.o ülkelerin yarıiletken teknolojileri gelişecek onlar deneyim sahibi olucak onlar geliştirecek.yani onların bize ihtiyacı olmayacak ama biz her zaman onlara muhtaç olacağız.birde bu malzemelerin askeri yada güvenlik alanlarında kullanıldığını düşünün adamların bu ürünleri birer tehtit olarak kullanmayacağı garantimi.?bizi tehtit gördüklerinde tüm işlemcilerimizi bir sinyalle devre dışı bırakabilecek yapıyı içersine koyamazlarmı?biz yapmadığımız için o cipleri nasıl kontrol edeceğiz?...

bu soruyu onun için sormuştum.acaba rusya soğuk savaş sırasında bu problemleri nasıl cözdü.amerikadan alamazdı ozaman bu malzemeleri cünkü..
Restantum cogniscutur Quantum deligutur

eseneren

malpaslan1979,elektroemre ye katılıyorum
- mısal arabanı kendın yıkayabılırsın ama zamanın yok ne gerek var verırsın 10 tl yıkatırsın.
- yukarı parkda edebılırısn ama deynekcıye 3tl verırsın hem sahıp cıkar oda kazansın yazık,
bunları yapınca zaman kazanıyorsun lakın para harcıyorsun kotu yanı ıse deynekcı o para ve zamanı aynı anda elınde tuttugu ıcın senın paranla senı tutsak edıyor bır ilk baslarda yazık oda kazansın derken bir muddet sonra mecbur otesı kalıyorsun.

Cinde uretım ucuz neden uretım sayısı cok ve ınsan gucu dusuk, almanya tasarlar ve urettırır (kı yapımıyorlar) amerıka urettırır cunku adamlar zaman harcamak ıstemıyorlar. Bizde ıs gucu dusuk dıye orada yaptırırız kenarda 100 bın 200bın paran varsa kendın yagında kavrulacaksan yaptırırsın lakın ıs gucu dusuk dedıgın ulkeye yaptırmaya devam edersen ıs gucu daha dusuk uretemeyen bır toplum doguracaksındır.

Turkiye toplu ıgne bıle uretmıyor ne gerek var daha ucuza dısardan getırtılıyor. Bir tanıdık duzcede dc motor fabrıkasını kendı uretım fabrıka bahcesıne koyması ıle cınden malın kargo vs dahıl fabrıkaya koyması daha ucuz dıye uretım hanesını kapattı 3 sene sonra kendı uretımınden daha pahalı almaya basladı sebebı nedır celıge zammı geldı.

Birde cozemedıgım bır nokta var bız uretsek pahalı olur vs sebebı ıle hersey daha ucuza yaptırılıyor eee pekı bız nıye ucuza yasamıyoruz.Bız uretsek yasayamıyacakmıyız?
Seçim yapmak için durum hakkında bilgi sahibi olmak zorunda değilsin, sonucuna hazır olmak için durum hakkında kaygılanırsın.  http://bit.ly/gixfTk

z

#17
Bunlarin hepsi oyun.

Arabayi nasil yikayacagini cok bil fakat yikama, parasini ver yikattir bunu cok iyi anlarim.

Fakat cip uretmeyi bilme parasini ver cipi urettir. Burada durup dusunmek lazim. Gunu mu kurtacagiz yoksa torunlarimizi gelismis ulkelere boyun egsin diye mi yetistirecegiz.

Su anki Amerika, Almanya, Japonya vs vs deki yasitlarimiz meslaktaslarimiz hoop diyince bu asamaya gelmediler. Dedeleri onlara buyuk teknoloji ve bilgi mirasi biraktilar. Onlar bu mirasi yiyip bitirmediler ustune bir okadar daha koymakla mesguller.

---------------

Yasitlarimiz torunlarina koca koca miraslar birakirken bizler ne birakacagiz? Yaaaa cipi de yapmayiverin satin aliverin siz uzerine yazilim yazin ogutlerinimi?

---------------

Tarihte pek cok uygarlik silinip gitmis. Bizi bu uygarliklardan farkli kilan ne ki, biz de silinip gitmeyelim?

---------------

Ben silah yapiyorsam yada aliyorsam, tetige bastigimda merminin namludan cikacagindan %100 emin olmak isterim.

Bunun tecrubesini de savas zamani yasamak istemem.

----------------

Bilim ve teknolojiden nasibimizi alamadigimiz her konu, gunu geldiginde basimiza balyoz gibi vuracak.

Bunu gormeye belki bizim zamanimiz yetmeyecek ama torunlarimizin yeterince zamani olacak.

------------------

Gelecegin efendi toplumlari, korkmayin, bizim gibi dedeler sizin emrinize amade piril piril yeni hizmetkarlar yetistiriyoruz. Bunlari dilediginiz gibi kullanabilirsiniz.  Bunlara dilediginizi yapabilirsiniz.

Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

Ankaralı

Konu Ruslardan bizim ülkenin işlemcilerine kadar gelmiş.!
Bir düşünün daha PIC leri tam çözemeden çat fpgaları meşhur ettiler, fpga yı anlamadan dsp leri, şimdilerde forumdada moda olan arm işlemciler...Birileri bişeyler üretmememiz için sanki bizi bu güzel oyuncaklarla oyalıyo gibi?(Benim düşüncem)
Anladık yazılımı çözdük ama donanım olarak ne yaptık ? Yada neler yapabiliriz.
Haliç Üniv. rektör yardımcısına bu soruyu sorduğumuzda oda aynen bu cevabı vermişti.Donanım olarak malesef hiç birşey yapamıyoruz...Ne kötü.Ama 10 yılda 100 lerce makale yazan 100 lerce sayın Prof hocalarımız var !
@ NEXYS2

fractal

bunalmis hoca iyi özetlemiş konuyu.örneğin geçen gün merak ttim komplex sayıları kim bulmuş.altından gauss çıktı.hayatını okudum müthiş biri.bizde neden böyle insanlar cıkmıyor?bir de sadece gauss la kalsa....
adamlar 16-17 yy da keman telinin titreşimi hakkında tartışıyorlarmış.adını hatırlamadığım bir matematikçi yada fizikçi bu hareketin denklemini elde etmeye çalışmış.ordaki çalışmalar bugünün haberleşme teknolojisinin alt yapısını oluşturmuş.diğer alanları söylemiyorum bile.bu bile teknolojinin nasıl bir seyir izlediği hakkında bilgi verebilir.

şimdi armmı fpga picmi ne yapıcaz kafalar karışıyor.karışırkende ucurum gittikçe büyüyor..
Restantum cogniscutur Quantum deligutur

eseneren

Hadi teknolojiyi gectim domastes kilosu 4 TL, geçen hafta bir avm de marketlerden birinde gordum çinden karpuz getirmişler hep internetten resimlerini görüyorduk mink kare gibi gördüm inanamadım. Zaten çoğu su olan enteresan birşey koca karpuzla kim doyar ama millet aaaa ne şeker diyerek alıyor.
- Bilmedigin princi yersen hastalık kaçınılmazdır. (Çinlilerin kendi lafı tam ceviri olmasada)
- Uzaktaki su, acil susuzluğu gideremez. ( Çin atasoz)

Teknolojiye bahanesi olana kardeşim domates üret. vs
(1-Acı limon osmanlıdan evvelinden kalan bir limondur, adanada sadece sayılı zengin ailelerin bahcesinde 1 yada 2 adet bulunan bir limon agacıdır
adı acı ama tadı şeker gibi 40 limon ayarında suyu vardır tr den alınıp genetik mi ne [biz bilmeyiz oyle seyler biz aşı yaparken damarı tuturamıyoruz
hücreye nasıl denk getircezde genetik yapacağız kafasında oldugumuzdan ] alıp artık ne yaptılarsa bizim ulkemizde toplasan 10 agac kimde oldugu belli olmayan
2-Ayı bogan ayvası osmanlıda ımparatora her sene suyu sıkılıp 1 bardak ıcırılen bır meyve suyu zamanın hekimi onu verip bir yıl boyunca kalp krizi gecirmeyeceğini ortaya kafasını koyarak iddia eder ve yuzyıllarca kullanılır su anda türkiyede varmı varsa kac agac var)

Ulkesinin tarihini kurtlar vadisinden öğrenen toplumdan ne beklersin (diziyi seviyorum izliyorum kastım başka).
Avrupamı amerikamı adı ne ise derler ya "yavuz hırsız ev sahibini suçlu çıkartırmış" diye o hesap farkında bile değiliz.

- Şimdi adamlar aşmış durumları orada misal istediğin kadınla istediğini yaparsın hayat kadını değil para vermek durumunda değilsin bir sürü.
(Uretmeyen üretemeyen parası olmayan hayalleri korleştırılmıs umudu kalmamıs adama bunu dersen hic bir faydası olmadıgı halde ulkesını begenmez
ve kardesım bız hep boyleyız adamlar super elımde olsa bende gıderım bak bızım halımıze der)

- Parası olan bak kardesım ımkanlar var paranla herseyı yaparsın avukatında kralı var cınayet hoop ustu kapanır, kumar, her pıslık var yaparsın hıc bır sey olmaz
polis gelıp kapını calsa arama ıznın yok dersın.
((Parası olan (nerden olduguna gore degısır) ben kardesım herseyı yaparım ama tr de ıste yasanacak yer degıl gezıcen ama tr den uzak duramıyorum
ama gelıncede 5 gunde sıkılıyorum der),(polis bizim kapıyı çalsa arama izni desek zorluk cıkarma ıkan et olmadımı güler ve tamam arkadaslar almaya gitti sen dısarı cıkarsan cebıne bır sey attırırım sonra ustunde yakalar emnıyete gotururm o zaman dersın ıcerı gırmene ızın yok dıye ))

- Polis yaa eskınden polıs alırken mahallenın durust, guvenılır, ozu sozu bır olarak bılınen abısıne verılırdı o gorev ne oldu da sıstem degıstı.

- Dun trt de soyluyor şişlide gazeteci cinayeti 3.yıl oldu olay tartısılsın herkes tarafından, lakın emnıyet kendıne soruyor orada cınayet nasıl olur oraya bakan polisler var kımler onlar hoooopp adam 6 ay once baska subeye atanmıs o an farkedılıyor pekı bundan ders cıkartılıp da bu teknık aksaklık gıderılmıs mı?
Verilen trafık cezaları ne kadar hıc tahmın eden varmı bu adamlar bunu acıklamaları gerekmıyor mu hadı soyledıler ben ınanmıyorum kontrol edıcem dersen sana ne derler.
/* */

Tekno
- Apple diz ustu bilgisayar sattı sarj suresı 16 saat gıdıyor pıller sonra hepsınde sorun var dıyerek ucretsız olarak degıstırdı.
O teknolojı var ama uretılmıslerın bıtmesı gerekıyor satıs stratejısı.
Bu strateji sadece teknolojık urunlerde olsa keske , uretilmis yıllarca tr de kullanılan bir ılac sorunlu oludugunu ve verdıgı faydadan cok zararı oldugu bulundugu kullanılmaması gerektıgını acıklayanlar oldu(uretıcı degıl). Aynı urun bır kac sene daha satılıp sonra aynı urunun yenı pakette baska ısımle cıktı.
Insan saglıgı bıle onemsiz bu stratejıler ıcın.

- Donanımın kralı istenırse yapılabılır. Bu ulkede nerelere para harcandıgı degerlendırılır ıse uretme kapasıtesı olan uretebılen fakat akıllıca urettıren bır toplum halıne gelınebılır.Malzeme ve katıhalde bir suru ısınde cok basarılı hoca var.Bunlardan bazıları azeridir rus egitimine maruz kalıp ultra mesleki bilgiye sahıpler.

- Yalan olmasın nukleer arastırma merkezinde notron hızlandırıcı valla sallamayım uzun zaman oldu bir alet gordum 3 buzdolabı hacmınde oraki surekli kullanılan bır alet degıl yatıyor kenarda hocalarda geldı bir kurcaladık hocalar dahıl herkes hayranlıkla bakıyor o zaman aklımdan bunu kullanmayı bılen Turk varmıdır dıye gecıyor ıdı. Konusma sırasında YTU bir hoca zamanında orada calısmıs kendi imkanları ile yapmış çıkarkende ulkeye hediye etmiş dendi Metin Subaşı.

Şimdi gelelim hazmedemediğim konuya
- Bu hocaların öğrencilerinden birinin el kadar bir plaka yapmış ucundan iki kablo çıkıyor aleti suya sokunca elektrik cıkıyor ıkı ucundan (devir daim makınesı sonsuz elektrık degıl) sudaki enerjiyi elektrik enerjisine ceviriyor. Arastırması ve aldıgı sonuc dunya capında lakın patent ıcın para yok. Patent ısı 10 mılyar ver artık bu benım bundan yapan bana odeme yapacak kadar basıt degıl hangı ulkerlerde vs bır suru sorun.
Onu bulan beyın olmak gereklı evet ıste onu bulan Turk Hadi bakalım.bekle bekle nereye kadar en sonunda diyorki ben makaleyi yayınlayamıyorum doktoramı alamıyorum maaşıma zam yapılmıyor ilerleyemiyorum yaaaaa ne yapıcaksın vericeksin scinestationindexe (bilimsel yayınların yayınlanmak zorunda oldunuz bır sıstem orada yayınlandıgında bır anlamı oluyor muhtar kayıt gıbı ) bir alman bir cinli alıp onunla bir alet uretecek ve satacak biz de onu almak için çok çalışacağız.

Uretebilmek neden bu kadar onemli işte bunun için.

@fractal
detaylı arastıralım bir suru hurafe icinde Morse (malum morse kodunu uyduran) teknolojiye destek bulamayınca ilk aklına Osmanlıya gidelim bize onlar destek verir demiş ve osmanlıya gelmiş.




Seçim yapmak için durum hakkında bilgi sahibi olmak zorunda değilsin, sonucuna hazır olmak için durum hakkında kaygılanırsın.  http://bit.ly/gixfTk

KONYALI

Konu başlıktan epey sapmış durumda ama maalesef bizim kültürümüz bir Newton,Gauss, Maxwell ayarında bilim adamı çıkaramadığı için şuan bu durumda olduğumuzu düşünüyorum. Benim bildiğim sayılı Türk matematikçi vardır mesela İsmail Gelenbevi çağının büyük matematikçisidir ama ondan sonra devamı gelmemiştir. Fizik, kimya , biyoloji konusunda nam salmış bir Türk bilim adamı hatırlamıyorum( Osmanlı döneminden)
Tabi tüm suçu atalarımıza yıkmakta haksızlık olur. Birde o zamanlar Osmanlı Devletine batı tarafından şu İran'a uygulanandan kat be kat daha ağır bir ambargo uygulandığı gerçeği var. (Bilimsel anlamda) Yani çok çalışıp arada ki farkı kapatmaktan başka çare yok :D

ipek

Bilim ve teknik dergisinin bir sayısında amerikalıların binbir hile desise ve entrikayla ele geçirdiği bir MIG25-SU uçağına yapdıkları EMP ESS ESD yani minik nükleer patlama yüksek statik deşarjlar
vs vs hepsini başarıyla attlattığını görünce şaşı bak şaşır vaziyetinde kalmışlar silah bilgisayarı ve radarın lambalardan yapıldığını görünce duble dumura uğramışlar şimdi lamba çok eski bir teknoloji
anlamaya çalışsada anlamıyor günümüzün rahatsızlıklarından... ;D

fatihkuzucu

#23
Millet gaz almış gidiyor.

Temel starateji oyunlarında bir takım kurallar vardır.
1- Önce kaynakları ele geçirirsin. Ve bu kaynaklara sahip olmayı sürdürmek için yetecek kadar (daha fazla değil) savunma gücüne sahip olunur.
2- Sürekli para basan bir ekonomik düzen kurarsın.
3- Sonra gelen parayı yazık günah demeden silah teknolojisine akıtıp kalan toprakları ele geçirirsin. (Neden ele geçirmek gerek bilinmez, ama insan daha fazlasını hep istemiştir.) Bu para yatırma işleri sonunda, her türlü teknolojide gelişir, üstün yetenekli insanlarda birden ortaya çıkıverir. Bu sebeple "biz neden yapamıyoruz" diye ağlamaya gerek de yok bence.

Gelelim bugünkü türkiyeye,
1- Kaynak yok denecek kadar az. (Enerji kaynakları özellikle şu an için petrol dogalgaz, Yeni enerji kaynakları geliştirilmeli yada yakındakiler ele geçirilmelidir.)
2- Krizlerle bata cıka gelen, ancak son 10 senedir bir şekilde kafasının etrafına bakacak kadar rahatlayabilmiş bir ekonomi.
3- Para yoksa, silahda yok :) .  (Gerçi hükümet yerli firmalara eskisine nazaran çok çok fazla iş yaptırıyor ama bu anca 70 milyonluk bir ülkenin kendisini yarına atmasını ne  kadar sağlar orasını bilemeyiz.)

Yönetenlerin hedefleri ile alakalı işler bunlar. Osmanlıyı kuranların gözleri akılları, hangi toprakları zaptedebiliriz ve bunu nasıl yaparız diye sürekli bir düşünce geliştirme ile meşgüldü. Top, gemi gibi zamanın silahlarında daha iyi için uğraşmışlar.

Neyse buradaki teknik kişilerin atıp tutmaları ile bir şey değişmez. Müteşebbis olup girişimlerde bulunup bunları paraya çevirmek bu parayıda rahatça teknolojiyi geliştirmek için  harcamak gerek. Bunu kişiler ve dahada önemlisi ülkeyi yönetenlerin istemesi gerek.

Bugün çinliler almanyayı  ele geçirme peşinde koşuyorlar. Bizim türklerde döner satıyor. Dediğim gibi bunlar sadece hedefler ile alakalı.


http://www.hurriyet.com.tr/ekonet/16803668.asp?gid=303

Geleceğin tüm şirketleri Çinli olacak

Uzunca süre ucuz ve kaliteli mal üretimi ile bilinen Çinli şirketler, şimdi kalite tarafında attıkları emin adımlarla Avrupa ekonomisinin motoru ve kalitenin beşiği Almanya'yı da yavaş yavaş kuşatıyor.


Alman Q-Cells şirketinin CEO'su Anton Milner'a, Asya tarafından gelen rekabet sorulduğunda bahsi geçen şirket güneş panelleri pazarında dünya lideri konumundaydı.

Milner bu soruya tepeden bakan bir ifade tarzıyla, 'Alman tüketiciler 20 yıl kullanacakları ürünleri, Çin'den satın almaz' demişti. 

Bu sözlerden sadece birkaç sene sonra Çinli panel üreticisi Suntech Power, Alman şirketini geride bıraktı. Elbette, Milner de bu dönemde koltuğundan oldu. Q-Cells'in 11 milyar euro olan piyasa değeri 2007'nin sonunda 390 milyon euroya kadar geriledi.

Suntech'in yanı sıra Yingli Green Energy ve JA Solar gibi aynı sektörde faaliyet gösteren firmalar da Alman pazarını ucuz ancak dayanıklı panellerle dolduruyor. Bununla birlikte, sektörün Alman üreticileri tarafında çok fazla yaprak kımıldamıyor.

İBRETLİK HİKAYE
Q-Cells'in yaşadıkları Alman endüstrisi için ibret alınması gereken bir hikaye özelliği taşıyor. Tam da ülkedeki makine imalatçıları, otomobil üreticileri ve mühendislik şirketleri 2009 yaşanan büyük krizden sonra yeniden ayağa kalkmışken, Çinli şirketler Avrupa'nın en büyük ekonomisi için ufuktaki yeni bir tehlikenin fişeğini yakıyor.

ALMANYA'YI GERİDE BIRAKTI
Uzunca bir dönem ucuz giyim eşyası, oyuncak ve elektrikli cihaz üreten bir pazar olarak bilinen Çin, 2009 yılında Almanya'yı geride bırakarak dünyanın en büyük ihracatçı ülkesi konumuna yükseldi. Çin, Almanya ile yaptığı ticarette geçen yıl 17 milyar euro fazla verdi. Çin bugün de Avrupa ekonomisinin itici gücü olan Almanya'nın en kritik sektörlerini tehdit ediyor. Almanya'nın önde gelen sanayi şirketlerinden Bosch'un CEO'su Franz Fehrenbach, "Çin'in birkaç yıl içerisinde Avrupa'da özellikle de makine sektöründe büyük bir atak yapmasını bekliyorum... Çinliler kalite ve teknolojilerini geliştirecek ve bunun yanında fiyat konusunda da oldukça rekabetçi olacak" dedi.
ALMAN MÜHENDİSLERİ KAPIYORLARÇin atağa geçtikçe Avrupa'ya yönelik tehlike daha büyük boyut alıyor. Çinli şirketler, halihazırda Avrupa'da üretim ve araştırma-geliştirme merkezleri açıp, Alman mühendisleri kendisi için çalıştırıyor. Yapı gereçleri üreten Sany'nin Avrupa Başkanı Daniel He, "Satış ve pazarlama faaliyetlerine gelecek yıl başlayacağız ve Avrupa'nın tüm büyük pazarlarına girmeyi planlıyoruz" dedi.   2007'de sadece yedi olan Çinli şirketler tarafından Almanya'ya yapılan yatırımların sayısı 2009'da 45'e çıktı ve bu alanda liderliği Hollanda'nın elinden aldı. Çinli şirketler bu sayede markaları ve yeni teknolojileri transfer etme, satın alma ve geliştirme fırsatını yakalıyor. Alman şirketlere ise buna karşılık, teknolojilerini daha da ileri taşıma ile hem Çin hem de diğer gelişmekte olan ülkelerde pazarlarını geliştirmeye zorlamaktan başka çare kalmıyor.  * Bu yazı Financial Times'ta, "China and Germany: Reflected glory" başlığıyla yayımlanan analiz haberden derlenmiştir.
Exp.Kits http://tinyurl.com/3qhs8pm   Küçük adamların, küçük fikirleri... Büyük adamların, büyük hayalleri...

fatihkuzucu

Konu ile çok alakalı bir örnek daha. Bunlar her gün yaşadığımız şeyler.

Mustafa Koç, TUSIAD  toplantısında, Başbakan Erdoğanın, konuşmasında değindiği yerli otomobil üretimine ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Koç, "Daha onu teknolojik olarak yapmak biraz imkan dışı gibi gözüküyor. Elimizden geleni yapacağız. Ama dışarıdan görüldüğü kadar kolay bir iş değil" diye konuştu.

Başbakan'ın konuşmasına ilişkin olarak da Koç, "Bence gayet gerçekçi, gayet yapıcı ve kapsamlı bir konuşmaydı, çok güzel konuştu" dedi.
Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç da, daha önce zaten "Anadol" adında yerli bir marka ürettiklerini anımsatarak, Başbakan'ın yüzde 100 yerli üretimi kastettiğini söyledi.

Şu anda zaten belli modellerde ithalatın 160 dolarlara kadar düştüğüne dikkati çeken Koç, "Burada bazı parçalar var ki bunları yerli olarak üretmek çok anlamsız. Mesela bilyalı rulmanı dünyada 3-4 şirket yapıyor ve bütün dünyaya veriyor. Bu gibi parçalar var ki Türkiye'de yapılması hiç mümkün değil. Olsa bile fevkalade pahalı olur ve ekonomik olmaz" dedi.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/16810367.asp?gid=373
Exp.Kits http://tinyurl.com/3qhs8pm   Küçük adamların, küçük fikirleri... Büyük adamların, büyük hayalleri...

eseneren

Alıntı yapılan: senerenemre - 20 Ocak 2011, 15:35:07
- Bu hocaların öğrencilerinden birinin el kadar bir plaka yapmış ucundan iki kablo çıkıyor aleti suya sokunca elektrik cıkıyor ıkı ucundan (devir daim makınesı sonsuz elektrık degıl) sudaki enerjiyi elektrik enerjisine ceviriyor. Arastırması ve aldıgı sonuc dunya capında lakın patent ıcın para yok. Patent ısı 10 mılyar ver artık bu benım bundan yapan bana odeme yapacak kadar basıt degıl hangı ulkerlerde vs bır suru sorun.
Onu bulan beyın olmak gereklı evet ıste onu bulan Turk Hadi bakalım.bekle bekle nereye kadar en sonunda diyorki ben makaleyi yayınlayamıyorum doktoramı alamıyorum maaşıma zam yapılmıyor ilerleyemiyorum yaaaaa ne yapıcaksın vericeksin scinestationindexe (bilimsel yayınların yayınlanmak zorunda oldunuz bır sıstem orada yayınlandıgında bır anlamı oluyor muhtar kayıt gıbı ) bir alman bir cinli alıp onunla bir alet uretecek ve satacak biz de onu almak için çok çalışacağız.

Uretebilmek neden bu kadar onemli işte bunun için.

Hatırlamadıgım, kurcalayıp buldugum sahsın Çiğdem Oruç oluğunu belirteyim. Merak eden kişiler için...
Seçim yapmak için durum hakkında bilgi sahibi olmak zorunda değilsin, sonucuna hazır olmak için durum hakkında kaygılanırsın.  http://bit.ly/gixfTk

fractal

patent 10 bin tl değildir.kendi yaptığım bir kaç çalışma için başvurdum.1000-2000 tl birşey.Böyle projelere kosgeb ve tübitak gibi birçok kurum hibeli hibesiz destek veriyor.Türkiyede ilk defa yapılacak olan bi makine için başvurdum kosgeb e herşeyi karşılıyorlar.makine için fuar desteği yurt dışı eğitim desteği her şey var.Adamın biri kapı kulpu için bile aldı sizin bahsettiğiniz arkadaşın  almaması bu noktada cok ilginç..

arkadaş bahsetmiş yukarda rus uçağı hakkında ilginç bir anektot.belkide bu harvard yada nouman mimarisine risc cisc bilmem neye karşılık yarıiletkensiz başka bir teknolojimi kullanıyorlar acaba?

çünkü herkes öklid uzayını bilir.lobaçevksi uzayı gibi daha birçok alternatif var...een azından teorisyenlerimiz olsun dünya capında.onun içinde tek sermaye beyin ve beyininde düşünmekten sonucu bozulduğu görülmemiştir.
Restantum cogniscutur Quantum deligutur

askuzucu

Rus malı herhangi bir cihaza bakınca hep şaşırırım bu nasıl çalışıyor diye.
Cihazlar kalitesiz, kaba, hantal ama hep kendilerinden beklenen işlevleri yerine getirirler. Hala 1991 model, 20MHz, çift kanal analog bir osiloskop kullanıyorum...
1990 lı yıllarda 100'lerce dolarlık RF güç transistorlerinin eşdeğerlerini bir kaç dolara aldığımızı hatırlarım. 40 GHz bir spectrum analizör görmüştüm gelin sandığı kadar vardı. Kibrit kutusu kadar da ekranı vardı, ama gayet düzgün ölçüyordu.
Artık rusların da bü tür cihazları ürettiğini de sanmıyorum. Artık onlarda çinden alıyor olmalılar...

z

Alıntı Yap
Şu anda zaten belli modellerde ithalatın 160 dolarlara kadar düştüğüne dikkati çeken Koç, "Burada bazı parçalar var ki bunları yerli olarak üretmek çok anlamsız. Mesela bilyalı rulmanı dünyada 3-4 şirket yapıyor ve bütün dünyaya veriyor. Bu gibi parçalar var ki Türkiye'de yapılması hiç mümkün değil. Olsa bile fevkalade pahalı olur ve ekonomik olmaz" dedi.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/16810367.asp?gid=373

Koç'un Ortadoğu Rulman Sanayi den haberi yok galiba.

http://www.orsbearings.com/
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

fatihkuzucu

Haberi olmamasına imkan yok. Onun derdi bugün ortak oldukları ile rakip olursa yine aynı rakamı kazanacak, belki daha da az kazanacak. Derdi sadece para. Bunları satın alın, daha ucuz diyenlerin türkiyedeki ortağı.
Exp.Kits http://tinyurl.com/3qhs8pm   Küçük adamların, küçük fikirleri... Büyük adamların, büyük hayalleri...