AÖF Isletme iktisat okuyan varmi ?

Başlatan teknikelektronikci, 07 Ağustos 2011, 21:58:02

teknikelektronikci

Merhaba arkadaslar forumda aöf isletme okuyan veya okumus arkadas varmi ? özellikle lisans tamamlama yapan ?

ben su an yurtdisindayim ama aöf ye kayit olayim diyorum burda calisir bi tek sinavlara giderim
simdi asil sorunum sinav tarihleri hep aynimidir duruma göre degisirmi ? yani sinav tarihleri ne zaman belirleniyor ?

birde kitap vs hangi yayinlari tavsiye edersiniz ? not: hazirlik okuyacam ve 4 ders alacam özellikle hazirlik kitabi ve tecrübelerinizi paylasirsaniz memnun olurum
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

papsukkal

dostum öncelikle amacın aöf yi bitirmek ise murat yayınlarının soru bankaları ile az bir emek ve yüksek bir ortalam ile okulu bitirirsin ama öğrendiklerin aklında kalmaz.
ama diyorsan ki okulu bitirip diplomam ile ilgili iş yapacağım o zaman aöf nin kendi kitaplarının gerisi sana çok birşey vermez
ben mezun olalı çok yıl oldu onun için sınav tarihleri vs. hakkında bilgim yok.

sana başarılar dilerim

zamzam23

aof sistemi değişiyor kredili sisteme gecmısler diye duydum dikkat ediniz.

Gökhan BEKEN

ben 2 yıllık elektronik haberleşme okudum üstüne açık öğretimden işletme okuyacaktım ama sonra düşündüm,  işletme okusam 3 yıl sürecek,  bari sıfırdan başlayıp 4 sene okuyayım da mesleğimle alakalı bir bölüm okuyayım dedim. Sizce istediğim her hangi bir bölüme gidebilir miyim? ÖSS ye girmedim malesef, aöf'ne girme şansım var mıdır, neye göre öğrenci alıyorlar?
Özel mesaj okumuyorum, lütfen göndermeyin.

Tagli

#4
Ben 2009'da AÖF işletme bitirdim. Pek de bir amacım yoktu, babam dedi "Oğlum hiç yoktan bir diploman daha olur, belki ilerde bir işe yarar...", ben de okudum. Okulun kendi kitaplarından değil, yardımcı özet kitaplardan çalıştım. Sınavdan bir hafta önce geceli gündüzlü çalışmaya başlayıp rahatlıkla geçiyordum. Ama sınavdan sonra beynim format atılmış gibi hepsini unutuyordu. Şu anda da elimdeki diplomayı saymazsam hiç okumamış gibiyim.

Yanlış hatırlamıyorsam sınavlar nisan ve haziranın ilk pazar günleri oluyordu. Nadiren bir önceki ayın son pazarı da olabiliyor, eğer 31'ine falan geliyorsa. Bütünleme sınavının tarihini hatırlamıyorum.

Düzeltme: Yukarıda dalgınlıkla pazar yazmışım. Sınavlar cumartesi ve pazar olmak üzere 2 gün olarak yapılıyor. 7 dersi 4 + 3 (veya tam tersi) olarak bölüyorlar.
Gökçe Tağlıoğlu

rf

http://www.anadolu.edu.tr/ogrenci_isleri/akademik_takvim/ao_takvim.aspx

Alıntı Yap2010-2011 Öğretim Yılı Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Sınav Tarihleri
02 - 03 Nisan 2011   Ara Sınavı
28 - 29 Mayıs 2011   Yıl Sonu Sınavı
10 - 11 Eylül 2011   Bütünleme Sınavı
KOSGEB Girişimcilik Desteği Bilgi ve Paylaşım Platformu http://www.girisimcilikdestegi.com/

teknikelektronikci

merhaba cevaplariniz icin tesekkür ederim
aslinda amacim isletme alaninda i$ bulmak değil ama hem lisans diplomam olsun hemde kendi i$imi kurarsam ileride az bucuk hukuk muhsaebe vs bilgilerim olsun :)
papsukal ile tagli hocam yani sinavdan bir hafta önce sinavlara kassak gecermiyim ? ben y.disindayim ayni anda calisiyor ve ayni anda burdada okuyorum :D bu bahsettigniz özet kitaplara calisip hem gecip hemde ögrenebilirmiyim siztce ? bu arada sinavlarin hepsi test mi ? yoksa klasik soru varmi ? tesekkürler

rf hocam tarihleri nerden buldunuz ben bulamadim bu tarihler kesinmi ?
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Tagli

Hocam sınavdan bir hafta önce kasarak geçilir geçilmesine de, öğrenilir mi orasını bilemem. Ama en kötü ihtimalle kulak dolgunluğu olur, tekrar bakıldığında kolay hatırlanır ve "böyle bir şey de vardı..." deme imkanı verir. Zaten normal okurken de aynısı olmuyor mu? Kullanmadığımız şeyi unutuyoruz, ama bakınca kolaylıkla tekrar hatırlıyoruz.

Sınavların hepsi test. Hatta bir ihtimal yanlış doğruyu götürmüyor da olabilir, ama emin değilim.
Gökçe Tağlıoğlu

teknikelektronikci

ohooo hocam süpermi$ o zaman :D ya dediigm gibi en azindna lisans diplomam olsun :P ki hani genel kültür ollarak da dersler aklimizda kalsin neyse cevaplariniz icin tesekkür ederim ekimde insallah bi basvurumu yapacam bu arada umarim internet basvurusu öncesi bir islem yapmak gerekmiyordur ki internette bir sey yazmiyor direk myo mezunu dgs olarak basvurabilyiormus
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

airforce

  Açık öğretime kayıt için ilk önce site üzerinden kayıt yaptırıyorsunuz oradan bir sayfa veriyor çıktısını alıyorsunuz. Daha sonra vakıf bankasına 495tl dönemlik ücretin 1. taksiti 247.5tl yi yatırıyorsunuz.(Oradan aldığınız makbuzu saklayın ne olur ne olmaz ).İnternet üzerinden kayıt yaparken bağlı olmak istediğiniz açık öğretim bürosunu seçmiştiniz oraya giderek (birkaç resim ve myo diploma transkript fotokopileriyle birlikte) kayıt işlemini tamamlıyorsunuz. Kitaplarınızı öğrenci kimlik kartınızı ve öğrenci belgenizi (isteğe bağlı) alıyorsunuz. Artık açık öğretim öğrencisisiniz.

  Myo dan açık öğretime geçtiğinizde hazırlık sınıfı olarak işletme-muhasebe-iktisat-hukuk olmak üzere 4 dersten sorumlusunuz. Sınavlar genellikle cumartesi günleri yapılıyor. Sınavlar genel anlamda basit ancak kesinlikle çalışılması gerekiyor (elektronikçi kafasıyla mantık yürüterek yapılamıyor). Bu 4 dersten 2 sinden kalırsanız 3.sınıf derslerini alabiliyorsunuz yani sınıfı geçmiş oluyorsunuz ancak bu kalan 2 dersi 3.sınıf dersleriyle birlikte vermeniz gerekiyor.Veremezseniz 4. seneden ders alamıyorsunuz.

Ek olarak: Sınavların tamamı test her dersten 40'ar soru çıkıyor zaman oldukça yeterli zaman sıkıntınız olmuyor. 40 soru 100 puan üzerinden değerlendiriliyor dersten geçmeniz için 45 ve üstü puan almanız yeterli. Ve yanlışlar doğruları götürmüyor.

Saygılar...

papsukkal

soru bankalarının avantajları var.

öncelikle soru yakalayabiliyorsun. kısmetine  2 yada 3 soru aynı çıkabilir
ikincisi konu çalışıpta sonradan "ben bu konuyu çalışmamıştım" demezsin
üçüncüsü ise soru mantığını kavrıyorsun ve bilmediğin soruda dahi doğru cevabın hangisi olduğunu sorunun şeklinden anlayabiliyorsun.

son bir haftaya kendini hapsetmeni önermem. her gün 1, 1.5 saat soru bankasından çalış, not ortalaman 70 civarında gelir. daha doğrusu soru bankalarından her üniteyi iki defa tekrarlaman bile yerli olacaktır diploma için.

teknikelektronikci

ya valla ne diyeiym i$i özetiyle harika sekilde anlatmi$iniz klavyenize saglik

yalniz kafama takilan aöf isletme okumak o kadar zor gözükmüyor peki gercekten piyasada bu diplomanin gecerligili oluyormu ? benim kuzen 2 yillikdan sonra aöf okudu simdi son sinifda seneye yanina(isvicreye) yükske lisans yapmaya gelecem diyor aöf de yani yükske lisans bile mümkünmü$ de piyasada bu kadar isletme mezunu varken aöf isletme mezununun gecerliligi nedir merak ediyorum ki kaldiki ben sadece diploma olsun diye birde muhasebe hukuk vs ögrenebilmek icin basvurcam neyse cevaplar icin tesekkürler
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

papsukkal

yazılara bakmamışım kusura bakma geç yazıyorum

demişsin ya aöf işletme diye bence hakir görme. çünkü ün.mezunu dedikleri barajı aşman için bu diploma lazım gerisi tamamen sana kalmış. hem normal  (devamlı) bir ün. nin ziraat fakültesinden mezun olsaydın işin daha zordu. aöf işletme  diploması ile banka müdürü bile olursun ;)

gambit1244

kardeş sınav tarihleri dogru ne yazıkki yıllardır her 29 mayıs olan dogum günümde sınava girdim acı tecrübemle biliyorum
bende 2 yıllık ege myo bitirdim sonra hazırlık + 2 yıl daha okudum suan 4. sınıftayım
söyle soyliyim ilk sene iktisat ve muhasebe biraz zor oluyor ucuz kurslar var eger ben evde tek başıma oturup calısamam diyosan bu ucuz kurslara bak ben ilk sene gittim 2 ders aldım sadece iktisat ve muhasebe
daha sonraki derslerin hepsi kolay ve sayısal digerlerini cok kolay geçiyorsun fakat geçmek için
sınavdan 2 hafta once oturup son 5 yılın tüm cıkmış sorularını cozmen lazım son 5 yılı cozüp ortalaması 70 puan olan birisinin sene kaybetmeden bitirmesi garanti diyebilirim.. bence gir zararı yok
[email]tufan_ozbek@hotmail.com[/email] Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift aslında bütün mesele bu.

teknikelektronikci

merhaba hocam cevabin icin tesekkür ederim

yüksek lisans yapmayi düsünüyormusun uz ?

birde bir sorum olacak benim mezun olali 2 yil oldu simdi 2 yil sonrasinda basvurursam problem cikarmi sizce ?
bir sorum daha olcak internette asagidaki belgeelrin lazim oldugu söylendi ama bu " Öğrenim Belgesi (AÖF bürosu tarafından onaylı)" bunu anlamadim bu belgeyi kayit gününden öncemi alacaz acaba ? bilgi formu internetten cikma sanirsam basvuru belgeside internetten fotograf sorun degil askelrik belgeside sorun degil( yurtdisindaki konsoloslukdan alinmisi kabul ederler umarim ) bir tek takildigim aöf onayli  ögrenim belgesini nerden alacam bu konuda bilginiz varmi ?

* Internet Başvuru Belgesi

* Fotoğraflı-İmzalı Form

* Öğrenci Bilgi Formu

* 4 adet 4.5×6 cm. Fotoğraf

* Öğrenim Belgesi (AÖF bürosu tarafından onaylı)

* Askerlik Durumu Belgesi (sadece erkek adaylar için gereklidir)
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!