RFID gibi bir şey ama çok ince

Başlatan z, 15 Nisan 2013, 20:06:54

z

A4 kağıtlara çok çok ince bir aparat yapıştırayım. Bu kağıtları farklı farklı klasörlere takıp, klasörleri de bir odadaki farklı dolapların farklı raflarına kaldırdığımı varsayın.

Aradığım A4 kağıdının numarasını bir el cihazına girdiğimde cihaz bu A4 kağıdına ulaşmama yardımcı olsun.

Teknoloji bu seviyeye geldimi?
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

pea

#1
NFC var. Bazı akıllı telefon ve tabletlerde kullanılan bir teknoloji.
Ufak yuvarlak bir sticker oluyor. Kablosuz olarak programlanıyor, okunuyor. Tanesi de 50 cent'in altında ama hafızası birkaç KB'ı geçmiyor.

Ama sanırım sizin istediğiniz şey konum bilgisi alabilmek. Ben sadece klasörün NFC etiketini okutup içeriğini bulmak olarak düşündüm.

burak ozturk

happy coding.

pisayisi

Kütüphane uygulamalarında rfid sticker ler kullanılır, bunlar yakın alan haberleşme nfc metodu ile haberleşirler. Bu sticker ler dan kendilerine özgü tanımlama TAG bilgisi alınarak aranan objenin bulunduğu nokta mekanik olarak tarayıcı cihaz elle belli hızda pekçok objenin üzerinde gezdirilerek bulunabilir. NXP nin icode slix rfid sistemleri bu işler için uygundur. Ancak sizi istediğiniz gibi pek çok farklı klasördeki onlarca rfid sticker yapıştırılmış evrakın tespit edilmesi çok zor. Nedeni ise basit bu rfid sticker pasif cihazlardır , dışardan manyetik alanla uyarım aldıklarında kendi tag bilgilerini yayınlamaya başlarlar, tek klasördeki onlarca sticker dan tag bilgisi yayınlandığında ciddi bir sinyal girişimi oluşur ve alıcıların tag sayısı arttıkca bu bilgiyi ayırd etmesi imkansız hale gelir. Slot tipi haberleşme ile rfid sticker ların belli gecikmelerle tag yanıtı göndermelerine dayanan stokastik çözümler mevcut olsa da istenen düzeyde %100 yanıt vermekten uzaktalar.  60 objeden oluşan bir rfid tag düzenini 100 kez okuduğunuzda %90 lar mertebesinde aradığınız tag dan yanıt alabilme imkanı istatistik olarak mevcut...
Murat

muhittin_kaplan

Hocam yaklaşık 15 yıl önce "Dosyalardan ve Evraklardan Bıktığımdan" Bir Program Yazmıştım.

Çalışması Şöyleydi.
KlasörNo, FirhistNo, EvrakSıraNo

Adında 3 adet değişkenimin olduğunu düşünün. Gelen evrağa bu numarayı Program "Konusuna Göre" yada Evrak Numarasına Göre (Bizde Desimal No diye geçer. ) verebiliyordu.
Program a eğer ben Bunu Konusuna Göre Arşivle Dediğimde, Evrak Bilgisini Girdiğim Penceredeki Konuya Uygun Olan Klasörü Bulup En Son EVRAKSIRANO suna Bakıp bir sonraki numarayı bu evrağa veriyordu.

Eğer Evrak Numarasına Göre Arşivle Dersem
Daha Önceden Manuel Olarak Düzenlediğim Numaralı Klasörler (Klasörden Kasıt Fiziksel Klasörler) de uygun yeri bulup
örneğin 3-2-19 gibi bana bildiriyordu.


bende yukardaki verilenler ışığında 3. klasörün 2firhistinin 19EvrakSıraNumaralı evrağı olarak "evrağın sağ üstüne Kırmızı Kalemle Yazıp gerekli yere dosyalıyordum.

Bir evrağı bulmam gerektiğinde Konusunu yada geldiği tarihi vb.. bilgilerle sorgulayıp bana verdiği numaralardan gidip alıyordum.

Bakayım Bulabilirsem Biryerlerde eklerim..