Otomotiv sektörü için denetleyici kart öneriniz?

Başlatan FEHMİ_ASM, 04 Mayıs 2025, 06:39:56

bulut_01

Alıntı yapılan: frat - 09 Mayıs 2025, 18:05:19Dayanıklılık adına PSOC serisini tavsiye edebilirim. 7 senedir kullanıyorum bu kadar sorunsuz çalışan işlemciler görmedim. Sensör ve motor kontrol uygulamaları için de çok esnektir.

Digikey üzerinde bir çok başlangıç kiti de mevcut tavsiye ederim.
bu psoc ile pic ler kıyaslanırsa ortaya nasıl bir sonuç çıkar
YENİLMEZ..

kenan_re

kıyaslanamayacak derecede  :)
PsoC4, PsoC5 serisi kullandım. Psoc5 serisi ile yapabileceğinize inanamazssınız. Dahili o kadar çok sey var ki. Kendinizi geliştirmek, bazı konuları anlamak adına bile bir tane alıp bi kenarda tutmak bile çok işe yarar. Cypress firması artık infenon firmasına geçti. Son akıbetini bilmiyorum.

bulut_01

Alıntı yapılan: kenan_re - 15 Mayıs 2025, 21:55:17kıyaslanamayacak derecede  :)
PsoC4, PsoC5 serisi kullandım. Psoc5 serisi ile yapabileceğinize inanamazssınız. Dahili o kadar çok sey var ki. Kendinizi geliştirmek, bazı konuları anlamak adına bile bir tane alıp bi kenarda tutmak bile çok işe yarar. Cypress firması artık infenon firmasına geçti. Son akıbetini bilmiyorum.
bu kadar övdüğünüz bu serilerin artı farklı özellikleri nedir uzay mekiği havalandırıyor mu?
YENİLMEZ..

kenan_re

Ben acemiliğimde bununla karşılaşınca anlmakta zorlandığım birçok şeyi (hala tamamen olmasa da) daha rahat anlayabildim. Ücretsiz IDE. Hazır parçaların verdiği güven, yardım dosyaları konusunda ki kolaylık... gibi birçek şey.

PSoC™ 5LP Cortex™-M3 SoCs serisi içinde UDB blok durumuna göre;
-FPGA gibi logik kapı kodlamasına müsade ediyor. Kendi kompenentlerinizi geliştirebilir ve dağıtabilirsiniz.
-Dahili 4 adet opamp vardır, gerekirse bağlantı uçlarını dışarı vererek temel opamp işlerinizi yapabilirsiniz.
-3x ADCs (12-bit 1Msps SAR ADC, 20-bit DelSig ADC)
-4x 8-bit DACs and Programmable analog array blocks
-Dahili MUX
-Dahili referans voltaj regülatörü
-Farkı kompenent çalışma frekansları üretebilir veya harici farklı CLOCK üretebilme ve bunu dışarıda ki bir pine aktarabilme
-Digital Filter Block (DFB) Assembler (bu çok acayip bişey) 24*24 MAC ve ALU (çarpma-toplama-kaydırma)
-MDIO desteği ile iki işlemci arasında veya bu protokolü destekleyen işlemciler arasında İstanilen RAM bölgesini CPU işlemi kesmeksizin senkron edebilir.

PSoC 5LP Digital Filter Örnek Proje Bu proje farklı bi kit üzerinde yapılmıştır.

PSoC 5LP – 16 Bit and 24 Bit Digital Filter Code Examples

Psoc5 serisi KitProg pin out

bulut_01

Alıntı yapılan: kenan_re - 16 Mayıs 2025, 17:28:45 [Genişlet](Resim gizlendi görmek için tıklayın.)Ben acemiliğimde bununla karşılaşınca anlmakta zorlandığım birçok şeyi (hala tamamen olmasa da) daha rahat anlayabildim. Ücretsiz IDE. Hazır parçaların verdiği güven, yardım dosyaları konusunda ki kolaylık... gibi birçek şey.

PSoC™ 5LP Cortex™-M3 SoCs serisi içinde UDB blok durumuna göre;
-FPGA gibi logik kapı kodlamasına müsade ediyor. Kendi kompenentlerinizi geliştirebilir ve dağıtabilirsiniz.
-Dahili 4 adet opamp vardır, gerekirse bağlantı uçlarını dışarı vererek temel opamp işlerinizi yapabilirsiniz.
-3x ADCs (12-bit 1Msps SAR ADC, 20-bit DelSig ADC)
-4x 8-bit DACs and Programmable analog array blocks
-Dahili MUX
-Dahili referans voltaj regülatörü
-Farkı kompenent çalışma frekansları üretebilir veya harici farklı CLOCK üretebilme ve bunu dışarıda ki bir pine aktarabilme
-Digital Filter Block (DFB) Assembler (bu çok acayip bişey) 24*24 MAC ve ALU (çarpma-toplama-kaydırma)
-MDIO desteği ile iki işlemci arasında veya bu protokolü destekleyen işlemciler arasında İstanilen RAM bölgesini CPU işlemi kesmeksizin senkron edebilir.

PSoC 5LP Digital Filter Örnek Proje Bu proje farklı bi kit üzerinde yapılmıştır.
(Resim gizlendi görmek için tıklayın.)    (Resim gizlendi görmek için tıklayın.)

PSoC 5LP – 16 Bit and 24 Bit Digital Filter Code Examples
(Resim gizlendi görmek için tıklayın.)

Psoc5 serisi KitProg pin out
(Resim gizlendi görmek için tıklayın.)

bu özellikleri ve daha fazlası microchip ürünlerinde var 20 bit adc dışında onun için bir ürün överken tüm açılardan bilgi sahibi olmak gerekir.
YENİLMEZ..

Tagli

Gökçe Tağlıoğlu

bulut_01

Alıntı yapılan: Tagli - 16 Mayıs 2025, 23:02:17Bulunabilirlik ve fiyatlar nasıl?

Psoc5 göre daha bulunabilir ve ucuzdur diye tahmin ediyorum.
YENİLMEZ..

kimlenbu

Otomotiv sektörü için AEC-Q100 standardına sahip Stm SPC5 serisi var. Ciddi bir iş yapılacaksa ve st ürünü aranıyorsa doğru seçim bu olur.

Ne yazık ki geliştirme ortamı farklı, ben hiç kullanmadım ama SPC5 Studio gerekiyor.

kenan_re

Alıntı yapılan: Tagli - 16 Mayıs 2025, 23:02:17Bulunabilirlik ve fiyatlar nasıl?
Herkes kendi gelişim sürecine göre paylaşıyor. Her firmanın ürünlerine göre artı-eksi vardır. Microchip için örnekler, hangi model, geliştirme hakkında varsa öğrenebilir miyim?

kenan_re

Fiyatlar çok yüksek, güncelliği takip etmek için Psoc3, Psoc4 ve Psoc5 serisi kitleri aldım. Psco6 serisi Bt, touch gibi son kullanıcı tabanlı ürünleri daha çok destekliyor. Protokoller ve ayar süreçlerini sana bırakmadığı için işe yoğunlaşıp daha sonra gerektiğinde derine inmek benim daha çok işime geldi, HEP!