Bozulan NVR

Başlatan erkan614, 19 Ağustos 2025, 17:20:07

erkan614

İyi günler Arladaşlar,
Nvr cihazım Hikvision DS-7632 birdenbire bozuldu içini açıp baktığımda resimlerdeki 3 adet Voltaj Regülatör  IC leri ve etrafındaki bazı komponentler yanmış,
ayrıca içindeki 4 TB HDD de uçmuş pcde sağlamlığını kontrol ettim
ana kartının ve bozulan IC lerin resimlerini aşşağıda ekliyorum
cihazın yenisi 10binTL tamirata mı versem acaba kaça tamir ederler?
veya sizce bozulan kısımları tamir etmekle uğraşmalımıyım? bu işten hayır gelirmi yoksa boşamı kürek çekerim

gevv

Yanan reglerin verdiği voltaj biliniyorsa harici voltaj verme imkânı varsa yanık malzemeleri söküp iyi bir temizlik yapın.

Güç kaynağı ile toplu veya ayrı voltaj verip test edin yüksek akım çekilirse başka komponentlerde gitmiştir değmez..

mustafa_cmbz

aynı kartı yada cihazı internette arat şansına yakın çekim fotosu varsa belki regülatörlerin ismi cismi yazar.Ama muhtemel hdd beslemesi gibi duruyor bilemedim.

istinaf duvarı

Yanan büyük regülatör soldaki sağlam olanın aynısı gibi görünüyor. Üzerinde yazanlar birbirine benziyor.

Muhtemelen yanan küçük regülatör de diğeri ile aynı görünüyor. Aynı bobinden kullanmışlar. Çevre elemanları ile bağlantıları karşılaştırılarak kontrol edilebilir.

fide

Klimatik bir dolap vardı üniversitede. Fiyatı €10K civarında.
Isıtma, soğutma, ışıklandırma gibi bitki yetiştirme üzerine çeşitli fonksiyonları vardı.

Üzerindeki anakart arızalanmış. 2 tane buck yanıktı. Tps56322 ve RT8008 türü bişeydi.
Değiştirdim ikisnide. Linuxun açılış promptunu gördüm. Açılma sekansı tamamlanıyor ama ekrana açılış haricinde görüntü gelmedi.
Sözün özü buck konverterler değişse bile tam fonksiyon çalışma beklemeyin.
Benzer buck konverterlerin biri 5V diğeri 3V olabilir
Her birimiz, geride bıraktığımız eserler kadar ölümsüzüz. Evlat gibi, talebe gibi, icatlar gibi...   http://fidenetgaraj.blogspot.com

istinaf duvarı

Alıntı yapılan: fide - 21 Ağustos 2025, 20:34:03Klimatik bir dolap vardı üniversitede. Fiyatı €10K civarında.
Isıtma, soğutma, ışıklandırma gibi bitki yetiştirme üzerine çeşitli fonksiyonları vardı.

Üzerindeki anakart arızalanmış. 2 tane buck yanıktı. Tps56322 ve RT8008 türü bişeydi.
Değiştirdim ikisnide. Linuxun açılış promptunu gördüm. Açılma sekansı tamamlanıyor ama ekrana açılış haricinde görüntü gelmedi.
Sözün özü buck konverterler değişse bile tam fonksiyon çalışma beklemeyin.
Benzer buck konverterlerin biri 5V diğeri 3V olabilir
Ramlerin DDR3 olduğunu hesaba katarsak yanan küçük regülatör 1.5V olmalı. RAM'lerin yanındaki bypass kapasitörlerinin nereye bağlı olduğuna bakılarak kontrol edilebilir.