osiloskop ureticilerinin lisans inadi

Başlatan Yuunus, 10 Aralık 2025, 10:33:49

Yuunus

4000$ para odeyip osiloskop aliyorsun ama adamlar hala kici kirik i2c vs protokol kod cozme lisans parasi istiyor, nedense bu duruma anlam veremiyorum, hadi arinc yada milstd standardini anlarim da i2c yada spi icin lisans talebi nedir, bunun icin sanki surekli arge yapiyorlar, zaten 30 yili askin suredir bilinen bir sistem, ustelik bu isi neredeyse tum firmalar agiz birligi etmiscesine ayni sekilde uyguluyorlar, tektronix, keysight, siglent,lecroy,rigol hepsinde durum ayni.
musteri zaten cihazin ustun ozellikleri varsa diger markalardan ayiran seni tercih etmis, secimini yapmis, neden hala doymayip acgozluluk yapip bir cihaz parasi kadar daha uyduruk islere para taleb ediyorsun, bunun icin biryerlere patent ucreti filan mi odeniyor acaba, oyle bile olsa firmalar patent sahibi ile anlasip uygun bir fiyata cihaza ekleyip surumden kazansalar daha karli olmaz mi, bir dunya para veripde tum opsiyonlarin kapali olmasi agarima gidiyor. >:(

MCansız

#1
Evet Ben çözümü micsig marka tablet osc de buldum. zaten bana 100 mhz yetiyor daha üstün versiyonlarıda var milstd vb protokoller için lisans veriyorsunuz. gerisi açık üst seviye modellerde tümü açık fiyatıda bence diger markalara göre uygun ayrıca bataryalı ve portatif içerisinde android var ve dokunmatiği de güzel çalışıyor açıkcası osc kullanmak bu kadar kolay ve eylenceli olmamıştı  tavsiye ederim.



mehmet

Olan olmuştur,
olacak olan da olmuştur.
Olacak bir şey yoktur.
---------------------------------------------
http://www.mehmetbilgi.net.tr
https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.tr "CC BY"

Yuunus

Alıntı yapılan: mehmet - 11 Aralık 2025, 01:06:51Lojik analizörleri denediniz mi?
ustundeki dahili portlari mi yoksa harici bir analizor mu.

byka

Salea nın logic pro 16 hem analog hem digital protokol analiz yetenekleri çok çok iyi
https://saleae.com/products/logic-pro-16
DWIN LCD Satış Türkiye email:info@kamantek.com  web:http://www.kamantek.com/shop/index.php

Yuunus

mesele lojik analizor edinmek degil, ureticilerin acgozlulugu, zaten uzerinde 16 port lojik giris var cogu cihazin.

power20

Misal, Windows bedava olması gerek. Çok kazandı be. Doysun artık

Yuunus

#7
hala kullanan var mi, ptt avm lerde satiliyordu bir ara 40-50 tlye

mehmet

#8
Benim eski bir osiloskobum var, Rigol 1042CD. Bunda 16 kanal lojik analizör bulunmakta. Ama veri analizi yok.

Zaten çoğunlukla 12V ve altı(çoğunlukla 5V, 3.3) haberleşme sinyalleri kullanıyorum. USBee serisi lojik analizörler cidden çok iyi. Hoş, USBee firması üretimini durdurmuş. Ama PC programı, sitesinde hala bulunmakta. Klon, PCB tipli bir lojik analizör ile çok şey yapılabilmekte. Osiloskop için sinyal analizi için fazladan para vermeye hiç gerek yok.

Çok zaman sigrok/pulseview işe yarıyor. Belki bazı programlar, scop analiz dosyasını pc üzerinde işliyor olabilir. İmport için alttaki resme bakabilirsiniz:

Olan olmuştur,
olacak olan da olmuştur.
Olacak bir şey yoktur.
---------------------------------------------
http://www.mehmetbilgi.net.tr
https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.tr "CC BY"

Benzer Konular (5)