Gas desarj tüp seçimi hakkında ?

Başlatan mustafa_cmbz, 22 Haziran 2025, 13:07:38

mustafa_cmbz

Merhabalar..

Bu mazleme ile ilgili ilgilenmeye hatta tasarımlarımda ( dağga bayırda ) kullanmak istiyorum hatta aklıma koruma kartları tasarlamak geliyor mesela sürücü haberleşme kısmına olsun varistör gibi parafudur gibi minik bir kart şeklinde panoya takılabilir şekilde vs olabilir.

fakat yerine göre seçimini nasıl yapacağım tam malzemeyi seçme konusunda ayrıntılı bilgi sahibi değilim.Bu yüzden birde okuduklarımı teyit edercesine bilgiye ihtiyacım var..

Mesela haberleşme hattına takılmak istendiğinde 220v besleme girişine takılmak istendiğinde 220v input girişine takılmak istendiğinde +24v input ve +24v besleme girişine takılmak itendiğinde neye göre kaç volt seçmemiz lasım bunları merak ediyorum..

tabi sadece bunla kalmıyor kart tasarımı da önemli ve diğer çevre ekipmanlarıda tvs diyotu vs vs vs gibi şeyler de önemli..

dnacikaya

Merhaba daha önce incelediğim ama pratik uygulama yapmadığım bir malzeme. Parafudr ve varistörden daha hızlı ve daha koruyucu. Trimbox yüksek gerilim koruma ürünlerinde de bu malzemenin 1-3 faz modellerinde kullanıldığını düşünüyorum ama ispat edemem.
Trimbox tanıtım videosunda ürünün üzerinden araba ile geçtiklerinde ve kutunun kırılmadığını görünce içinde dolgu malzeme olduğunu düşünmüştüm :)
Webde çeşitli örnek bağlantı şemaları var onları inceleyebilirsiniz. 220 voltta kullanacaksanız +%20 gibi bir farkla 260-270 volt seviyesinde gdt kullanılabileceğini düşünüyorum. Data/telefon hattı içinde volt seviye +%20 olabilir.
NOT:
Örnek şemalarda 350v gdt kullanılmış. Yani 220vac tepe voltajı olan 311v üstü kullanılmış. 311 altı seviyede gdt iletime geçer.  Ayrıca gdtyi tek başına kullanmak yerine, yerine göre varistör veya tvs ile beraber kullanım örnekleri var.