Ameliyatlı hasta için yürümeye Yardımcı

Başlatan Epsilon, 28 Aralık 2025, 13:00:19

Epsilon

87 yaşındaki babam düşme sonucu uyluk kemiğini kırdı.Ameliyatla o bölgeye çivi çakmışlar.
Zaten yavaş yürüyen ve alzheimer hastasıda olan babam kolunun altına giren 2 kişi ile ancak 15-20 mt yürüyebiliyor.
Bu tür hastalar için daha hızlı yürümesini sağlayan ne tür cihazlar var.

Walker olarak bile tavsiye edeceğiniz markalar varmı(ön kısmı 2 tekerli arka kısmı ayaklı modeller de var)
Özetle bu konuda tecrübesi,bilgisi olan arkadaşların tavsiyeleri nelerdir?
Elektromekanik/robotumsu ürünler varmıdır ,fizik tedavi bu konukarda ne kadar başarılı olabilir ?
Şimdiden teşekkürler

Epsilon

@EGE
Çok teşekkürler.Bu yürümeye yardımcı sistem Türkiyede de kiralanabiliyormu?Bu konuda bilginiz varmı .Ben bulamadım.
Bu cihazın basit versiyonunu bir üniversite öğrencisi yapmış olabilirmi acaba ? Şu anda evimde değilim ,şimdilik kapsamlı araştıramıyorum

EGE

Maalesef yeni teknoloji ürün olduğu için bu aletler hastaneler de Rehabilitasyon terapi olarak ticari anlamda hizmet veriyorlar , kiralık olarak şimdilik yok.

Türkiye de bir çok Üniversitede çalışmalar yapılmış ancak ortada bitmiş üretimi yapılan  bir üründe yok.

https://turkish.alibaba.com/product-detail/OEM-Lightweight-Portable-Exoskeleton-Robot-Walker-1601663137787.html?spm=a2700.7724857.0.0.432cb1dePTOPtm